Pobeda za samopouzdanje i ništa više, tri Tumbine promene u Litvaniji!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.10.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Srbija bez realnih šansi da se dokopa Evropskog prvenstva preko kvalifikacija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ono što je trebalo da bude gostovanje koje treba osvojiti kako bi se reprezentacija Srbije plasirala na Evropsko prvenstvo, pretvorilo se u praktično turistički obilazak glavnog grada Litvanije Viljnusa.

Svesni su "orlovi" da je gotovo nemoguće otići na kontinentalnu smotru putem regularnih kvalifikacija, pa će selektor Ljubiša Tumbaković večeras od 20.45 izvesti sastav sličan onom koji je porazio Paragvaj u Kruševcu uz tri bitne promene.

Na golu će ponovo biti Marko Dmitrović koji će zameniti Rajkovića, dok će Nikola Milenković zauzeti mesto u štoperskoj liniji nauštrb Stefana Mitrovića.

Filip Kostić se na vreme oporavio i biće na raspolaganju Tumbakoviću koji će, prema pisanju Sportskog žurnala, istisnuti Mijata Gaćinovića na levom krilu.

"Orlovi" dobro poznaju svog večerašnjeg rivala kojeg su dva puta pobeđivali u Ligi nacija, a Litvanija je poražena i u četvrtom kolu kvalifikacija u Beogradu.

Selektor je najavio da je ovo provera za ono što sledi u martu sledeće godine, plejof Lige nacija koji će odlučiti putnika na EURO 2020. Nadamo se u našu korist.

SRBIJA: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Radonjić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebrons
Monday, 14.10.2019
15:44

Mi protiv Litvanije igramo sa 3 štopera, 2 klasična destruktivna vezna, 2 leva beka i Kostićem koji u klubu igra ofanzivnog levog beka - GENIJALNO!

avatar
Dorotej
Monday, 14.10.2019
11:26

Nije slabo. Nama je već duže vremena rak rana pravi play, autoritet koji drži konce igre u nogama. Na bekovima smo isto tako tanki. Treba napraviti neku dugoročniju strategiju razvoja fudbalskog sporta u Srbiji. Ovako to sve ide od danas do sutra, od kvalifikacija do kvalifikacija.

avatar
Monday, 14.10.2019
10:54

Rodic mora da igra ako vec Kolarova guraju na stopera. Rodic je doktor fudbala za sve preostale leve bekove.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 14.10.2019
10:19

Nikad nisam bio za ovakva krpljenja, kad mijenjas top klasu lijevog beka i prosjecnog stopera za prosjecnog lijevog beka i stopera.

avatar
REVØLT
Monday, 14.10.2019
09:32

Rajkovic/Dmitrovic- M odbrana Miletic, Milenkovic, Milunovic, Mladenovic (Rodic)- Maksimovic (Lukic), Gudelj (Milivojevic)- Gacinovic, Ljajic, Kostic (Radonjic)- Mitrovic. Moze i Radonjic desno, a Kostic levo, mozda moze i Gacinovic na desnom beku, a moze i Miletic na stoperu mada se ne bih igrao sa tim Hahaha Zasto Dmitrovic, zasto Kolarov na stoperu, zar mora on da igra na svakoj utakmici po svaku cenu (neka igra Milunovic) i zasto Milivojevic od pocetka? Ne razumem ni zbog cega nije zvao Lazovica pa i Kataija kao i zbog cega nijedan od nasih selektora ne zove zamene uvek kada im se povrede igraci, da nam se povredi deset igraca, mi bismo tek tada reagovali. Razumem da nije lako tek tako nekoga ''iscimati'' kad vec nije prvobitno bio pozvan, ali, i to je zivot.