Violetin otac je slušao njen vrisak smrti: Potresno svedočenje rođaka devojke koju je iskasapio bivši dečko

A. DELIĆ

13. 10. 2019. u 23:00

Izneo sam je na rukama, još mi je krvava majica, ne pitajte što ga nismo ubili - kaže Josip Radovanović

Виолетин отац је слушао њен врисак смрти: Потресно сведочење рођака девојке коју је искасапио бивши дечко

Žrtva Violeta Jošić i ubica Dušan Petronijević

SA više od deset uboda nožem, Violetu Jošić (19) iz Batalaga usmrtio je njen momak Dušan Petronijević (33) iz Koceljeve, kada se u nedelju ujutru vratila iz treće smene. Kobnoga jutra Dušan je došao kod Violetinog oca koji ga je poznavao, jer su se mladić i devojka zabavljali oko godinu i po.

- Čuo je Dragiša krik, utrčao u sobu i kad je video krv odmah je počeo da me doziva - priča nam rođak i sused Josip Radovanović, koji je dotrčao kod Jošića da pomogne. - Izneo sam je na rukama, evo pogledajte, još mi je krvava majica. Ne mogu da dođem sebi. Užasnuo sam se jer sam video da devojka ne može preživeti.

Prijatelji i rođaci koji su sa svih strana došli da u najcrnjem trenutku podrže Jošiće, kažu da je Dušan, kada se kod doma zdravlja rastao od njih, otišao kući - ne ispuštajući nož iz ruku. Kada ga je stavio na sto, njegov šokirani otac Ljubinko je pozvao policiju. Mladić se nije opirao hapšenju i ubrzo će stati pred višeg javnog tužioca u Šapcu.

- Nemojte pitati zašto ga nismo ubili - odgovara uznemirenoj rodbini Josip Radovanović, koji je izneo Violetu. - Gledali smo kako nju da spasemo. Nikome nije bilo važno da li je on (Dušan) tu ili nije. Tužni smo, očajni smo, što nismo uspeli.

Na zidovima u skromnoj kući fotografije sa punoletstva iz juna ove godine svedoče o tome koliko je porodica podržavala Violetu. Pozlilo je baki Milici, a uznemirene rođake strčale su se da joj pomognu.

Iz dvorišta dopiru jecaji neutešnog dede, vremešnog Ivana, koji najstrašnijim glasom jadikuje: "Ajoj, sine moj, kako ću te ispratiti! Zašto si me napustila, snago moja! Kako ću na ovom svetu bez tebe jadan sada biti". I muškarci, koji su došli da izjave saučešće Jošićima, nisu se mogli uzdržati da suzu ne puste.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Sismis

13.10.2019. 23:09

svaka misao i komentar nisu za ovo. Nek Gospod podari snage i sačuva razum utucenim ukucanima, ovo nazalost za ceo zivot ostaje njima na secanju i u dusi taj golemi kamen.

Zeljko

14.10.2019. 03:56

porodici duboko saučešće u žalosti povodom tragedije а ovog ubicu je odma trebalo srediti.

iskren

14.10.2019. 10:16

@Branko - TO JE ZA OVAKO STRAŠNO UBISTVO,POKLON.DATI GA DA PERE MRTVE U MRTVAČNICI ,BEZ POGLEDA NA SVET.NEK JOJ JE LAKA ZEMLJA

Светозар

14.10.2019. 13:40

Саучешће неутешним родитељима и породици.А овима што пишу коментаре типа: "треба га на месту убити" најбоље би било да нешто корисно ураде у животу, уместо што шире још већу мржњу у овом тренутку.