KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Grbičani osvojili bod na gostovanju u Ilićevu (FOTO)

Derbi 8. kola Prve gradske lige Kragujevca između Srbije i Slobode iz Grbica završen je bez pobednika (1:1), što je najviše odgovaralo Borcu iz Drenovca, koji je pobedom u Maršiću (4:3) ponovo preuzeo prvo mesto.

Fudbaleri Slobode sa trenerom Markovićem (levo) „pomogli“ Drenovčanima da
preuzmu prvo mesto

Posle poraza u Drenovcu i remija pred svojim navijačima, fudbaleri Srbije danas su propustili priliku da se vrate na prvu poziciju. Nastupili su bez prvog golmana Rajovića, čije je mesto zauzeo igrač Stefanović, i Matovića, koji je isključen na prethodnoj utakmici u Drenovcu, i nisu prikazali igru kakva se očekivala protiv čvrstog protivnika iz Grbica.

Današnji susret dve prvoplasirane ekipe u Ilićevu imao je dva različita poluvremena. Dugo je trajalo ispitivanje protivnika u prvom delu utakmice i sa samo jednom ozbiljnijom šansom domaćina u 35. minutu. Sa desne strane šutirao je Jokić, ali je Đurinac izbio loptu skoro sa gol linije i sprečio vođstvo Srbije.

Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Fudbaleri Slobode odmah posle odmora krenuli su ofanzivnije i brzo stekli rezultatsku prednost. U 47. minutu u kaznenom prostoru oboren je Stević i sudija Lazar Stoimirović pokazao je na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Stefanović i doveo Grbičane u vođstvo od 1:0.

Andreja Stefanović obezbedio vođstvo Grbičanima, ali njegova ekipa nije uspela da zadrži prvo mesto

Bio je to hladan tuš za domaće navijače, ali je tek posle ovog pogotka igra dobila na tempu. Domaći igrači krenuli su sa brzim i organizovanijim napadima, koje su materijalizovali pogotkom u 67. minutu. Živković je posle duplog pasa sa Andrejićem utrčao pored odbrane i loptu plasirao u mrežu za 1:1.

Izabranici trenera Slobode Radoslava Markovića nisu se mirili sa remijem i pokušavali su da iz Ilićeva odnesu ceo plen. Odigrali su otvorenije i davali priliku domaćin igračima da iz kontranapada dođu i do preokreta, ali je odbrana Slobode uspešno otklanjala opasnost.

U drugom poluvremenu u Ilićevu se vodila žestoka borba, u kojoj su postignuta dva gola

Igrači Srbije u želji da što pre postignu drugi pogodak grešili su u predaji lopte i šutevima na gol. Na drugoj strani da su Stefanović, Radotić i Stević bili precizniji Grbičani su mogli da osvoje i više od jednog boda.  

Posle derbija u Ilićevu, treneri obe ekipe saglasni su da je nerešen rezultat i podela bodova najrealniji ishod ovog susreta.

– Posle primljenog gola vratii smo se u igru. Čestitam mojim igračima na želji koju su pokazali, ali u ovom trenutku nismo mogli više. Do kraja ima da se odigra još dosta utakmica i mi ne odustajemo od prvog mesta – rekao nam je Danijel Spasić, trener Srbije.

Fudbaleri Srbije uspeli su da izjednače, ali nisu zabeležili očekivanu pobedu

Trener Grbičana Radoslav Marković na licu je pokazivao da je zadovoljan nerešenim ishodom u derbiju, iako je njegova ekipa imala pobedu u rukama.

– Bila je ovo tvrda utakmica, bez šansi u prvom poluvrenu. Imali smo vođstvo, ali je domaći tim ofanzivnije odigrao u drugom delu utakmice i uspeo je da izjednači. Kada se sve uzme u obzir, 1:1 je realan rezultat. Mi ostajemo u vrhu tabele i dalje ćemo juriti prvo mesto, jer mislim da imamo uslova za to – optimista je trener Slobode Marković.

SRBIJA – SLOBODA (G) 1:1 (0:0)

Igralište u Ilićevu
Gledalaca: 150.
Sudija: Lazar Stoimirović.
Pomoćnici: Dragan Kuljanin, Đorđe Milosavljević (svi iz Kragujevca). Strelci: Živković u 67. za Srbiju, a Stefanović u 47. minutu iz jedanaesterca za Slobodu.
Žuti kartoni: Stević, Begović (Sloboda).

SRBIJA: Stefanović, Aksentijević, Furtula, Gušani, Kuč, Jokić, Marković (od 57. Stanojević), Srdić, Vukosavljević (od 63. Andrejić), Jevtić, Živković (od 68. Vujisić).

SLOBODA: Stepanović, Čolović, Radotić, Stanojević (od 46. R. Todorčević), Nikolić, M. Đurinac, Stević (od 46. R. Todorčević), Stefanović, Andrić, Begović, M. Todorčević (od 75. Đurinac).

U susednom Maršiću odigrana je ineteresantnija utakmica u kojoj su gledaoci videli sedam golova. Fudbaleri Borca iz Drenovca pobedili su ekipu Maršića sa 4:3 i posle nekoliko kola ponovo došli na prvo mesto, jer im je pogodovao i rezultat iz Ilićeva.

U ostalim susretima 8. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Sloga (D) – Pobeda 0:0, Zastava – Šumadija 1934  1:0, Bagremar – Jedinstvo 0:1, Kutlovo – Mladost (P) 3:0, Šumadinac KG – Kolonija 3:3.

Borac je sada na prvom mestu i ima 21 bod, a prate ga Sloboda sa 20 i Srbija sa 19 bodova.

U Drugoj gradskoj ligi odigrano je 7. kolo i  postignuti su sledeći rezultati: Žeželj – Košutnjak 3:0, 21. oktobar – Divostin 3:0, Sloga (L) – Vinogradi DB 7:0, Slavija – Bratstvo 0:0, Jadran – Dobrača 0:2. U ovom kolu bila je slobodna Ćava.

U vođstvu su Žeželj i 21. oktobar sa po 15 bodova.

U Trećoj gradskoj ligi, u komšijskom duelu Seljak je u Cvetojevcu pobedio Hajduka iz Jovanovca sa 2:1, a Partizan je u Cerovcu savladao Kremenac iz Rogojevca sa 1:0. Slobodna je bila ekipa Bukorovca.

Seljak i Partizan nastavljaju trku za prvo mesto sa po 13 bodova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!