Bejlovo slavlje
Bejlovo slavlje

Hrvati strepe zbog kontroverznog Bejlovog gola, bez štoperskog tandema u borbu za Euro (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.19. | 22:47

U Kardifu 1:1, ključan meč protiv Slovačke

Imala je Hrvatska sve u svojim nogama, ali Vels je imao Gereta Bejla. I sudiju Bjorna Kujpersa da zažmuri na jedno oko i odluku o tome ko će iz Grupe E na Evropsko prvenstvo odloži do novembarskih mečeva. U Kardifu 1:1 što je rezultat koji znači da Vels sigurno neće moći do prvog mesta na tabeli, dok će Hrvati o svojoj sudbini odlučivati u sudaru sa Slovačkom u Rijeci.

S obzirom da su istog rivala u Trnavi deklasirali sa 4:0 reklo bi se da su Velšani samo odložili neminovno, posebno imajući u vidu da Kockastima igra i bod iz tog meča. Međutim, ima tu i jedna začkoljica: u Rijeci će ekipa Zlatka Dalića biti oslabljena za Domagoja Vidu i Dejana Lovrena, koji su večeras dobili parne kartone, a šta god ko mislio o njima i koliko god da nipodoštavali njihove fudbalske kvalitete nesporno je da su njih dvojica poslednjih sezona radili fenomenalan posao u dresu reprezentacije i mnogo će nedostajati ekipi. Pod uslovom da Slovaci uspeju da uzmu loptu pored svih majstora u vezi hrvatskog tima.

Izabrane vesti

Koliko tu kvaliteta ima najbolje se videlo već u devetom minutu, Mateo Kovačić je u par koraka pokrenuo kontu, koju je fantastično izneo Volfzburgov Josip Brekalo. Lopta potom ide u noge Bruna Petkovića, pa odmah do Nikole Vlašića koji savršenu akciju hladnokrvno pretvara u evrogol za vođstvo od 1:0.

Kako je Hrvatska igrala na početku utakmice činilo se da će ubrzo još neka lopta završiti iza leđa Vejna Henesija. Samo da bi onda i gosti izgubili ritam, pa se ušlo u period meča u kome nismo gledali previše dobar fudbal. Međutim, i tako je Dalićeva četa držala rivala daleko od svog gola što joj je i bilo najbitnije. I baš kad su pomislili da su završili posao za prvo poluvreme, igrao se treći minut sudijske nadoknade, Ben Dejvis kreće u akciju, gubi loptu i odmah je uzima, dodaje do Gereta Bejla, koji je uz sve probleme u Realu ipak klasa od igrača. Snašao se najbolji igrač Velšana na malom prostoru, matirao Dominika Livakovića i oživeo nade polufinalista sa prethodnog Evropskog prvenstva.

Sporan je bio koji trenutak ranije. Kada Dejvis uzima loptu Kovačiću. Hrvati smatraju uz očigledan faul. A i ostrvljani priznaju da situacija nije baš najčistija. Ipak, Kujpersova pištaljka nije se čula i to je bilo to za prvo poluvreme.

Avaj, kad se očekivalo da Velšani u nastavku krenu svim silama u napred, jer njima baš gori pod nogama, samo jedan pokušaj Danijela Džejmsa koji kroti Livaković. I to je bilo do od domaćina. Nekoliko puta je Bejl probao da na individualni kvalitet napravi razliku, ali Hrvatska je ipak preozbiljna ekipa da bi tako nešto dozvolila.

Sad joj ostaje samo da sačeka novembar i reši Slovačku. Bolja je. Mnogo je bolja Hrvatska. Mada duvaće pozadi. Dalić jednostavno nema štopere na nivou Vide i Lovrena. Pride, u nadoknadi meča povredio se i Luka Modrić, naravno da se i večeras sve vrtelo oko njega, nije to izgledalo previše opasno, ali ako se ispostavi da jeste... To bi već bio ozbiljan hendikep.

GRUPA E

Nedelja

Mađarska - Azerbejdžan 1:0 (1:0)
/Korhuti 10/

Vels – Hrvatska 1:1 (1:1)
/Bejl 45+3 – Vlašić 9/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara