Neredi na protestu Kurda u Salcburgu, nekoliko povređenih

Protest Kurda u Salcburgu protiv vojne ofanzive turske vojske u Siriji završen je uz više povređenih i uz nekoliko prekršajnih prijava.
Neredi na protestu Kurda u Salcburgu, nekoliko povređenih
Foto: Pixabay
Oko 600 osoba protestovalo je protiv vojne akcije turske vojske usmerene na Kurde. Demonstracije su počele mirno, ali su završene incidentom.
 
Naime, jednog dvadesetpetogodišnjeg Austrijanca i jednog tridesettrogodišnjeg Turčina napala su palicama za sada nepoznata lica.
 
Oni su napadnuti jer su se se protivili demonstracijama, dok su se na drugo mestu, tamo kuda se kretala povorka, demonstranti posvađali sa mladim Turcima. U tom je sukobu jedan osamnaestogodišnji Turčin zadobio povrede u predelu glave.
 
Sukob se dogodio i na trećem punktu, na trasi kretanja povorke, a policija je morala ponovo da interveniše, ovog puta jer su se potukla dva sirijska državljanina sa jednim Austrijancem.
 
Policija je podnela više prekršajnih prijava protiv učesnika demonstracija, ali i protiv lica koja su ih provocirala tokom šetnje gradom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.