Najnovije vesti
Vesti Svet
OGLASIO SE HANTER BAJDEN "Radio sam bez profita, POVLAČIM se ako otac postane predsednik SAD"

OGLASIO SE HANTER BAJDEN "Radio sam bez profita, POVLAČIM se ako otac postane predsednik SAD"

Hanter Bajden, sin bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Država, Džoa Bajdena, prvi put je reagovao na kritike koje je na njegov račun izgovorio američki predsednik Donald Tramp te je branio svoje poslove u Ukrajini i Kini.

Džo Bajden, Hanter Bajden Foto: EPA/alexis c glenn / RAS Srbija
Džo Bajden, Hanter Bajden

Hanter Bajden, koji je mesecima ćutao, preko advokata je poručio da namerava podneti ostavku na članstvo u upravi kineske kompanije te da, u slučaju da njegov otac pobedi na američkim predsedničkim izborima, ne namerava da radi ni za jednu stranu kompaniju.

U saopštenju se ne navode razlozi ostavke najavljene za 31. oktobar.

"Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno", napisao je njegov advokat Džordž Mesires u saopštenju. "Nije smatrao da je primereno razgovarati o njima sa ocem te to nije ni učinio".

Pročitajte još

Tramp izneo optužbe bez dokaza

Kao član uprave šangajske kompanije za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR nije ostvario nikakav profit, naveo je advokat.

Trampove optužbe protiv Hantera Bajdena, koje je izneo bez ikakvih dokaza, i njegovi napori da ukrajinske zvaničnike nagovori na istragu, prošlog meseca su potstakle demokrate na pripreme postupka opoziva američkog predsednika. 

Po istraživanju javnog mišljenja, Džo Bajden trenutno vodi među demokratama u trci za predsedničkog kandidata.

Advokat Bajdenovog sina kazao je da Hanter, dok je radio u ukrajinskoj energetskoj kompaniji Bursimi, nije bio suočen ni s kakvim optužbama za bilo kakav prestup. Nju je napustio u aprilu.