DAVOR ŠTEFANEK DODELIO MEDALJE: Više od 1.500 trkača na Krosu u Somboru!
Foto: SSS

VELIČANSTVENA SLIKA

DAVOR ŠTEFANEK DODELIO MEDALJE: Više od 1.500 trkača na Krosu u Somboru!

Ostali sportovi -

Sombor je ušao u porodicu Krosa RTS-a početkom prošle godine, a danas je bio domaćin drugog tamičenja u završnoj seriji.

Na Gradskom hipodromu oko 1.500 trkača borilo se za što bolji rezultat u 26 trka, na kojima je viđeno mnogo talenata. Medju njima bili su i naši reprezentativci na srednjim i dugim stazama i gosti iz inostranstva.

foto: SSS

Sportski savez Srbije podržao je ovu masovnu sportsku manifestaciju duge tradicije. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je sve učesnike 29. Krosa RTS-a i podelio medalje najboljima:

“Važno je negovati tradiciju. Kros RTS održava se po 29. put što je za ponos. Grad Sombor se pokazao kao odličan domaćin, a takmičari su pokazali svoj potencijal. Hvala onim najmlađima koji su učestvovali, kao i starijima, svi na jednom mestu mladost i iskustvo šalju prelepu sliku. Ovakve sportske manifestacije Sportski savez Srbije uvek će rado podržati”, rekao je Štefanek.

foto: SSS

Nadmetanje seniorki na tri kilometara završeno je trijumfom Teodore Simović iz Novog Pazara. Simovićeva je ostavila iza sebe Kenijke Ruu Mbatu i Neli Đepcumbu.

Izvanredan je bio i Elzan Bibić. Atletičar iz Novog Pazara drugi put je bio najbrži u završnoj seriji. Slavio je ipred Nelsona Cerutica i Mozesa Kosgeja iz Kenije.

Kurir sport

FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track