Kad Ser Aleks poludi: Pretio je da će da me ubije, besan je u sedam ujutru, ne pita ni kako si, odmah psuje

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 19:04

Sven-Joran Erikson progovorio o 13 godina starom sukobu

Javna tajna već deceniju i kusur u Engleskoj. Sven-Joran Erikson je uoči Mundijala 2006. godine insistirao na Vejnu Runiju, iako je tadašnji napadač Mančester junajteda malo pred početak turnira polomio metatarzalnu kost u stopalu. Znao je Erikson da rizikuje, prihvatio je to. Ali nije znao koliki će problem zbog te odluke imati sa legendarnim Junajtedovim trenerom Aleksom Fergusonom.

Možda je neku primedbu i očekivao, ali verovatno mu ni na kraj pameti bilo da će Ser Aleks da mu preti da će da ga – ubije?!
Sa Aleksom je neverovatno to što se zove u sedam ujutru ili i ranije. Uvek. Kad je besan. I nikad nema: ‘Halo, Sven, kako si?’. Odmah ide: ‘štabreklrd’ (odmah viče, prim.aut). Mislio sam da će da me ubije. Rekao je to: ‘Ubiću te! Gotov si!’ Ali prezentuješ Englesku, moraš da mu se suprotstaviš”, otkrio je Erikson u intervjuu za Tajms.

Izabrane vesti

Skupio je tako poslovično mirni Šveđanin hrabrosti i – suprotstavio mu se.
Kad nešto nije u redu – nije u redu. I kad mi kaže: ‘Nemoj da zoveš Runija jer ću da te ubijem’… Rekao sam mu: ‘Odj..i, šta je s tobom?’ Vrištao je! Kad krene tako… Nema tu smisla. I onda sam mu rekao: ‘Aleks, zovem Runija. Ćao, zdravo, lep odmor želim’”, svedoči Erikson, sa bezbedne distance.

Runi se na kraju oporavio, ali nije ličio na sebe. Engleska je prošla do četvrtfinala, ali Vejn Runi nije postigao nijedan gol, a u borbi za polufinale sa Portugalijom dobio je i crveni karton. Erikson je posle turnira smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Stiv Meklaren.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara