PRED LITVANIJU

MITROVIĆ JURI REKORD: Moj posao je da dajem golove, ali važnije je da Srbije pobeđuje (KURIR TV)

Fudbal -

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je danas da bi mu prijalo da nastavi golgeterski niz u reprezentaciji, ali da je najbitnije da nacionalni tim pobeđuje.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Litvanije - Miloša Bjelinića

"Bilo bi lepo da nastavim golgeterski niz. Ali, najbitnije je da ekipa igra dobro i ostvari pobedu. Ako dođe još koji gol, bilo bi super. Golovi su samo bonus", rekao je Mitrović novinarima u Vilnjusu.

Srbija će sutra gostovati Litvaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mitrović u poslednje vreme ima odličan učinak u nacionalnom timu i napreduje na listi najboljih strelaca.

Postigao je 29. golova u dresu reprezentacije i na večnoj listi strelaca izjednačio se sa legendarnim Dušanom Bajevićem na šestom mestu. Mitroviću je tek 25 godina. Nije nedostižan ni rekorder Stjepan Bobek sa 39 pogodaka.

"Moj posao je da dajem golove, nebitno protiv koga igramo. Imamo mnogo dobrih igrača, kako na mojoj poziciji, tako u celom timu. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je prva ili poslednja", kazao je Mitrović.

Kada je reč o predstojećoj utakmici, koja neće imati veliki rezultatski značaj, Mitrović je naveo da se dve ekipe veoma dobro poznaju, jer su za nešto više od godinu dana igrale dve utakmice.

"Biće drugačije, nijedna utakmica nije ista. Manje-više sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenadjenja, ni sa naše ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo", naveo je napadač srpskog tima.

Utakmica Litvanija - Srbija igraće se sutra od 20.45 u Vilnjusu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track