TEKSAS NA NOGAMA ZBOG NAJNOVIJEG UBISTVA DEVOJKE: Atatjanu ubio policajac u njenoj spavaćoj sobi i to pred 8-godišnjim detetom! (VIDEO)
Foto: Facebook / Atatiana Jefferson

jezivo

TEKSAS NA NOGAMA ZBOG NAJNOVIJEG UBISTVA DEVOJKE: Atatjanu ubio policajac u njenoj spavaćoj sobi i to pred 8-godišnjim detetom! (VIDEO)

Planeta -

U najnovijem slučaju policijskog nasilja koji potresa američku javnost, ubijena je mlada tamnoputa Atatjana Džeferson, i to u svojoj spavaćoj sobi.

Atatjana (28) je živela je u kući u Fort Vortu, gradu u Teksasu, a policiju je pozvao zabrinuti komšija koji je video da su vrata na njenoj kući otvorena tokom noći. Da stvar bude gora, Atatjana je živela sa svojim 8-godišnjim sestrićem, koji je, navode mediji, bio s njom u sobi kada je ubijena.

Policija je objavila video snimljen kamerom koju je policajac nosio na sebi, a na njemu se vidi da je policajac, za kog se ističe u lokalnim medijima da je belac, zapucao u Atatjanu samo par sekundi pošto ju je ugledao.

U veoma kratkom razmaku on je ugledao Atatjanu kroz prozor, naredio joj da digne ruke u vazduh pa zapucao.

Na snimku se vidi i kako policija pretražuje dvorište oko kuće, nakon čega su uočili ljudsku figuru kako stoji iza prozora. Policajac je prvo naredio osobi da digne ruke u vazduh, a potom je ispalio metak kroz prozorsko staklo.

Policija Fort Vorta je izjavila da je policajac "uočio pretnju" u trenutku kad je izvukao pištolj. Suspendovan je, a istraga o incidentu je u toku.

Atatjanine komšije, koje o ovoj stidentkinji medicine pričaju samo najlepše, sazvale su svoju konferenciju za medije na kojoj su naglasile da se na snimku vidi da su načinjeni brojni propusti i ovaj incident nazivaju ubistvom.

Među njima je očajni komšija koji je pozvao policiju.

"Samo sam želeo da provere da li je sve u redu... bolje da sam je sam pozvao telefonom... sada bi bila živa", rekao je on.

Međutim, Atatjanin slučaj izazvao je bes u čitavoj zemlji, ne samo u njenom komšiiluku, a građani naglašavaju da se ovakvi "incidenti" već mnogo često dešavaju.

Na snimku se prikazuje i oružje koje je, tvrdi policija, nađeno u kući, u njenoj spavaćoj sobi. Međutim, nepoznato je da li ubijena Atatjana držala oružje u trenutku kada je policajac zapucao.

Inače, u Teksasu je legalno posedovanje oružja za svakog ko je stariji od 18 godina.

Kurir.rs / BBC

Foto: Facebook / Atatiana Jefferson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track