Partizanova filijala dovela Amerikanca iz Poljske

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.10.19. | 17:22

Džastin Bibins prošle sezone je u proseku dolazio do gotovo 18 poena po utakmici

Nije sezona najbolje počela za zemunsku Mladost u Košarkaškoj ligi Srbije. Nakon poraza od Dinamika u prvom kolu, na sve se nadovezao i neuspeh protiv Slobode u užičkom „Velikom Parku“ kasno sinoć. Kao najbolji pojedinac u ekipi Mladosti na minulom meču se istakao Amerikanac, Trej Dreskel. Ovaj klub je u međuvremenu zvanično objavio da je u sastav doveo još jednog košarkaša koji dolazi „preko bare“.

Reč je o Džastinu Bibinsu, koji je u januaru napunio 23 godine, a koji je prethodnu sezonu proveo nastupajući u Poljskoj. Igrajući za prvoligaša, Polfarmu Starograd iz Gdanjska, Amerikanac je u proseku beležio čak 17,7 poena po utakmici uz 5,9 asistencija.

Izabrane vesti

Bibins igra na poziciji plejmejkera, a visok je 173 centimetra. Tokom koledž karijere igrao je za Long Bič Stejt i Jutu, a na NBA draftu 2018. godine nije bio među odabranim košarkašima. Ovaj košarkaš za sebe tvrdi da igra sa dosta energije, a idola vidi u Kajlu Kuzmi, trenutnom igraču Los Anđeles Lejkersa.

Poznato je da se u zemunskoj Mladosti već dugo godina unazad kale mnogi košarkaši iz Partizanove škole. Bibins će pokušati da preokrene loš start među Zemuncima već narednog vikenda, kada u Sportskom centru „Master“ gostuje ekipa Tamiša iz Pančeva.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara