Umar Sadik čeka poziv

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 16:49

Uveren je da je kucnuo čas za njega

Partizan se u poslednje vreme pokazao kao dobra odskočna daske za neke igrače kojima su karijere bile na stranputicama i oživeo ih je čak do rerezentativnog nivoa.

Nemanja Miletić je od zaboravljenog internacionalca u Belgiji izrastao u standardnog imena na selektorskim spiskovima. Čak je i zaboravljeni Danilo Pantić prošle sezone došao do kruga potencijalnih reprezentativaca, a ne može se reći da je taj status zadržao prelaskom u mađarski Fehervar. Takuma Asano se zahvaljujući igrama u Partizanu ove sezone vratio u nacionalni tim Japana posle godinu i kusur dana. I Sejduba Suma se posle dobrog početka sezone vratio u reprezentaciju Gvineje posle jednogodišnjeg odsustva.

Izabrane vesti

A nečem sličnom se nada i nigerijski napadač Umar Sadik. Strelac osam golova na 16 utakmica ove sezone igra najbolju sezonu u karijeri. Nikada pre Partizana nije dao više od pet golova u jednom klubu. Njegove igre u crno-belom dresu se u poslednje vreme pomno prate i na Apeninima s obzirom da je pozajmljen igrač Rome. Već se spekuliše da bi Vučica mogla lepo da profitira od Nigerijca. A on se nada da će takvim igrama stići i do dresa reprezentacije Nigerije. Do sada je samo bio član mlade nigerijske selekcije.
„Spreman sam za pozv. Molim se da mi se želja ostvari. Naporan rad i rezultati na terenu govore u moje ime. Kada dođe prilika, siguran sam da ću je iskoristiti“, rekao je Sadik za nigerijske medije.

Međutim, i pored dobrih igara, dres Nigerije nije lako ostvariva želja. Super orlovi imaju jako talentovanu generaciju koja je danas odigrala 1:1 i sa favorizovanim Brazilom. Sadik ne krije da pomno prati igre reprezentacije.
„Gledao sam prijateljsku protiv Ukrajine i bilo je uzbudljivo. Srećan sam zbog načina na koji igramo. Zaista je ekipa izgledala uigrano i dominirala je protiv Ukrajinaca. Drago mi je i zbog testa protiv Brazila. Uvek je dobro igrati protiv najjačih rivala“, kaže Sadik.

Partizanov napadač će imati ozbiljnu konkurenciju da se izbori za mesto u napadu reprezentacije. Viktor Ošimen je senzacionalno otvorio sezonu u Lilu, supertalentovani Emanuel Dernis je nedavno za Briž postigao dva gola protiv Reala u Madridu, Piter Olajinka je jedan od najboljih igrača praške Slavije koja prijatno iznenađuje u Evropi, a tu i još neka skupa imena poput Džoša Maje, Ahmeda Muse, Odiona Igaloa, Dejvida Okerekea...

Ipak, ako Sadik nastavi da trese mreže u dresu crno-belih, ima pravo da se nada pozivu selektor Gernota Rora.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara