Biznis Vesti
USPEŠNA SEZONA Crnogorci zaradili 8,8 miliona evra od boravišne takse

USPEŠNA SEZONA Crnogorci zaradili 8,8 miliona evra od boravišne takse

Crna Gora beleži uspešnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO).

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: z. lončarević / RAS Srbija

Kako je navela Nina Vukčević, menadžer za odnose s javnošću u NTO, samo od boravišne takse u delu koji pripada budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, zaključno sa 10. oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona evra, odnosno 1,6 miliona evra više u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Z. Ilić / RAS Srbija

"Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu beležimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone, što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano skoro 33.000 turista, odnosno 11.000 više u odnosu na prošlu godinu", istakla je Vukčević.

Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opštine beleže dvocifrene stope rasta.

Pročitajte još

"Vremenski uslovi nam idu na ruku, i u skladu sa najavama očekujemo dobru posetu sve do sredine novembra. Zahvaljući specifičnim ponudama, koje su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone", zaključila je Vukčević.