Stefan Marković postao prvi igrač koji je podelio 500 asistencija u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 15:56

Košarkaš Virtusa iz Bolonje imaće priliku da doda još koju asistenciju u sezoni koja predstoji

Sjajan početak sezone je iza Stefana Markovića. Srpski košarkaš igra kao preporođen pod palicom Aleksandra Đorđevića, a Virtus sa njim u sastavu još uvek ne zna za poraz u Evrokupu i nacionalnom šampionatu. Kao rezultat odličnih igara, Marković je ove nedelje uspeo da obori i rekord po broju asistencija u drugom po masovnosti klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi.

Naime, srpski plejmejker je na utakmici protiv Makabi Rišona dodao četiri asistencije svojim saigračima, čime je došao do brojke od ukupno 503 asistencije. Time je probio magičnu granicu od 500 poena i postao prvi igrač koji je to uradio u dugoj istoriji ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Samo pet igrača sa bar 50 nastupa u Evrokupu ima bolji prosek od Stefana Markovića kada su asistencije u pitanju. Srpski košarkaš trenutno u proseku podeli po 4,66 dodavanja po utakmici, što ga stavlja na šesto mesto večne liste.

Daleko od toga da će se Stefan Marković na ovoj brojci zaustaviti. Imaće vrsni plejmejker priliku da u preostalom delu sezone ovu brojku dodatno uveća. Srpski košarkaš će ovaj rekord u svom vlasništvu sigurno držati i u sezonama koje predstoje, pošto je sledeći „aktivni“ košarkaš na listi Per Ginter iz Ratiofarm Ulma sa „svega“ 246 asistencije. Naravno, Markoviću je od velike pomoći bilo i to što je u Evrokupu odigrao čak 107 utakmica u dosadašnjem toku karijere (što ga svrstava na osmo mesto na ukupnoj listi). Međutim, to nikako ne treba da umanji činjenicu da je srpski košarkaš ušao u stranice istorije Evrokupa.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara