clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Sem FANTASTIČNOG ukusa povoljno utiče i na ZDRAVLJE: Sirup od bundeve (RECEPT)

13.10.2019. 13:49
Piše:
Srbija Danas
jesen
jesen / Izvor: Profimedia
Probajte obavezno...

Sok od bundeve, ne samo da je ukusan, nego je i veoma zdrav. Bundeva je antioksidant, pa je kao takva poželja u ishrani jer pomaže organizmu da se čisti, odnosno detoksikuje. Povoljno deluje na našu crevnu floru jer je bogata vlaknima, ali i na vid, jer je bogata beta karotenima. Takođe dobro utiče i na reproduktivne organe.

SMEĐA KOSA, TANKE OBRVE I NIMALO ŠMINKE: Jovana POKAZALA sliku iz MLADOSTI! Šok! Neprepoznatljiva?

SMEĐA KOSA, TANKE OBRVE I NIMALO ŠMINKE: Jovana POKAZALA sliku iz MLADOSTI! Šok! Neprepoznatljiva?

Neobično je u TRENDU - OVA torba je izbor svetskih trendseterki!

Neobično je u TRENDU - OVA torba je izbor svetskih trendseterki!

Šta je HIPERPIGMENTACIJA i kako se IZBORITI sa njom?

Šta je HIPERPIGMENTACIJA i kako se IZBORITI sa njom?

Ako do sada niste probali sok od bundeve sada je pravo vreme.

Sirup od bundeve priprema se veoma jednostavno, a ukus je stvarno odličan.

Sirup od bundeve

Sastojci:

3 kg bundeve

2 l vode

500 g šećera

sok od 3 limuna

Priprema:

Bundevu, pre merenja, očistite pa isecite na manje komade, odnosno kocke. Tek je onda izmerite jer će tokom čišćenja otpasti dosta. Dakle, biće vam potrebno 3kg očišćene bundeve.

bundeva
bundeva / Izvor: Profimedia

Preručite pripremljenu bundevu u odgovarajuću šerpu, pa prelijte vodom koliko da je prekrije. Kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta od trenutka ključanja. Sklonite sa ringle.

U drugoj šerpi pomešajte 2 l vode i 500 g šećera, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, od trenutka ključanja 15ak minuta, da se napravi sirup. Sklonite sa ringle.

Kuvanu bundevu ocedite od vode pa izblendirajte uz pomoć štapnog miksera, ili blendera, a možete i uz pomoć gnječilice, samo dobro da se pretvori u kašu. U međuvremenu se sirup prohladio, pa u njega dodajte kašu od bundeve i sveže ceđeni sok od limuna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, i sok je gotov.

Gotov sok sipajte u sterilisane flaše, pa dobro zatvorite i ostavite da se sok hladi na dnevnoj temperaturi. Tek pošto se potpuno ohladi, odložite u frižider ili špajz, odnosno na neko tamnije i hladnije mesto, kako se ne bi pokvario. Jednom otvorenu flašu držite u frizu.

Sirup se razređuje sa vodom.

Šta POGREŠNO radimo u nezi zuba i zašto može biti VEOMA OPASNO?

Šta POGREŠNO radimo u nezi zuba i zašto može biti VEOMA OPASNO?

Jednominutnim testom OTKRIJTE koliko je vaše telo zapravo staro

Jednominutnim testom OTKRIJTE koliko je vaše telo zapravo staro

KAO PRESLIKANE! Svi znate Jelisavetu Orašanin, a NE ZNATE da ima sestru! Zaprepastiće vas SLIČNOST!

KAO PRESLIKANE! Svi znate Jelisavetu Orašanin, a NE ZNATE da ima sestru! Zaprepastiće vas SLIČNOST!

Žena Ljube Perućice objavila PREDBRAČNI UGOVOR: Na OVO je pevač morao da pristane! "SRAM VAS BILO..."

Žena Ljube Perućice objavila PREDBRAČNI UGOVOR: Na OVO je pevač morao da pristane! "SRAM VAS BILO..."

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
13.10.2019. 13:49