Devlin Hodžis
Devlin Hodžis

Pitsburg sa trećim kvoterbekom, Remse muče povrede, Kanzas ispravlja kiks

Vreme čitanja: 6min | ned. 13.10.19. | 11:53

Mladi nedraftovani ruki Devlin Hodžis moraće da predvodi napad Stilersa u Los Anđelesu. Tod Girli ne igra u derbiju šeste nedelje NFL šampionata protiv neporaženog San Franciska

Posle očekivano ubedljive pobede šampiona Nju Inglanda protiv Džajantsa u petak ujutru, danas se nastavlja NFL šampionat, a opet nas očekuje mnogo uzbuđenja u omiljenom sportu Amerikanaca.

Ekipa koja ima najviše malera ove sezone je slavna franšiza Pitsburg, šestostruki osvajač trofeja Vinsa Lombardija. Pre početka sezone ostala je bez dve velike zvezde Lejviona Bela i Antonija Brauna, a već u drugoj nedelji se povredio legendarni kvoterbek Ben Rotlisberger. Popularnog Big Bena zamenio je mladi ruki Mejson Rudolf, ostvario je i prvi trijumf kao starter protiv Sinsinatija, ali se i on povredio prošle nedelje protiv Baltimora u derbiju severa AFC-a. U duelu sa sejftijem Rejvensa Irlom Tomasom dobio je potres mozga i čeka ga nekoliko nedelja pauze.

Izabrane vesti

Ranjene Čelične iz Pensilvanije predvodiće još jedan ruki, nedraftovani kvoterbek Devlin Hodžis. On verovatno nije mogao ni da sanja da će dobiti šansu da se okuša ove sezone u najjačoj ligi na svetu, ali Pitsburg nije imao kud, morao je da ga baci u vatru pred gostovanje u Los Anđeleesu protiv Čardžersa. Filip Rivers i kompanija su neprijatno iznenađenje dosadašnjeg toka sezone sa skorom od dve pobede i tri poraza, ali je ova prava prilika za trijumf protiv desetkovanog Pitsburga i izlazak iz krize.

Džimi Garopulo

Derbi dana je meč u Los Anđelesu na Koloseumu gde na noge Remsima stiže neporaženi San Francisko, jedini tim u NFC-u sa maksimalnih učinkom. Prošlogodišni učesnik Superboula je u krizi. Vezao je dva poraza, a za domaćina neće igrati prva zvezda tima u napadu, raning bek Tod Girli. On je povređen i propustiće duel protiv divizijskog rivala koji ima sve četiri pobede.

Na papiru odlična odbrana tima iz Los Anđelesa predvođena najboljim defanzivcem lige Aronom Donaldom je zakazala poslednja dva meča, pogotovo pre dve nedelje kada je ponižena protiv Tampe sa 55 primljena poena. Oslabljen će biti Rems na ovom meču. Veterani Klej Metjuz i Agib Talib neće igrati. Moraće trener Šon Mekvej više da se osloni na napad, a sve će zavisiti od kvoterbeka Džereda Gofa.

San Francisko je u naletu, Džimi Garopulo je sve bolji, odbrana je odlična, a predvodi je ovogodišnji drugi pik na draftu Nik Bosa. Gosti bi mogli da iskoriste loš momenat Remsa i zadaju im novi nokaut.

Nedeljni program počinje već u 15.30 kada se u Londonu na stadionu Totenhema sastaju divizijski rivali sa juga NFC-a Tampa Bej i Karolina. Mnogo su mislili da će sezona Pantera iz Šarlota da bude gotova posle povrede Kema Njutona. Vezali su dva poraza na startu, ali je onda zablistao ruki kvoterbek Kajl Alen, koji je ostvario tri uzastopne pobede kao startni vođa napada Karoline. Blista raning bek Kristijan Mekefri, koji osim što odlično trči, i hvata veliki broj lopti. Imao je mladi as problem sa povredom prethodne nedelje, ali će igrati u prestonici Engleske. Tampa je luda družina, nikada se ne zna na koju nogu će ustati Džejmis Vinston, kvoterbek tima sa Floride. On igra od sjaja do očaja.

Klivlend je oba susreta pred svojim navijačima poražen. Mnogo se očekivalo ove sezone od tima iz Ohaja, ali problemi sa zvezdama na početku sezone. Odel Bekam Džunior ne igra kako se očekivalo, počeli su i problem u svlačionici sa prgavim risiverom. Već se čuju glasine “preko bare” da će Braunsi da ga trejduju, a proletos su ga doveli iz Džajantsa. U takvoj amosferi stiže sjajni Sijetl koji predvodi fenomenalni Rasel Vilson. Odbrana Sihoksa uvek je odlična, ratnički raspoložena, a sada je i napad proradio, posebno igra trčanjem sa Krisom Karsonom koji briljira na početku sezone.

Tedi Bridžvoter

Nju Orleans je pobedio dve poslednje utakmice iako i dalje nema vođe Drua Brisa, koga očekuje još nekoliko nedelja pauze zbog povrde palca desne ruke. Međutim, tu je Tedi Bridžvoter, najplaćeniji “bekap” kvoterbek lige. Dobio je šansu i sve je bolji kako sezone odmiče. U odsustvu Brisa i eksplozivnog napada Sejntsa glavna snaga ekipe je granitna odbrana sa Kameronom Džordanom.

Tim iz Luizijane putuje na Floridi protiv nepredvidivog Džeksonvila. Kod domaćina se vraća razmažena zvezda, kornerbek Džejlen Remzi. On je pre tri nedelje tražio trejd, nije ga dobio, a propustio je poslednje dve utakmice, navodno zbog povrede. Imaće težak zadatak da zaustavi jednog od najbojih risvera lige Majkla Tomasa. Domaćina predvodi Gardner Minšu, ruki kvoterbek koji menja povređenog Nika Folsa. Očekuje se neizvestan susret sa malim brojem poena, a blagu prednost dajemo gostima.

Kanzas je neočekivano poražen prošle nedelje na svom terenu od Indijanapolisa, a na noge Čifsima stiže još jedan tim sa juga AFC-a Hjuston. Ekipa iz Teksasa igra po sistemu toplo-hladno. Očekuje se da brzonogi risiveri domaćina Tarik Hil i Semi Votkins zaigraju posle povreda, pa bi fantastični kvoterbek Patrik Mahoms opet mogao da ima sve adute u napadu. Očekuje se utakmica sa mnogo poena, a Kanzas teško može dva puta uzastopno da bude poražen na svom terenu. Četa Endija Rida je favorit.

Ezekijel Eliot

Dalas je u nokdaunu posle dva vezana poraza, ali sada ima lepu priliku protiv očajnih Džetsa da se vrati u pobednički ritam. Za domaćina se vraća kvoterbek Sem Darnold koji je propustio tri susreta zbog mononukleoze. Prva zvezda gostiju iz Dalasa Ezekijel Eliot nije još u formi. Propustio je pripreme zbog sukoba sa upravom oko novog ugovora, pa se to osetilo na startu, nije produktivan kao prethodne tri sezone kada je dominirao ligom. S druge strane imaće rivala u Lejvionu Belu, pojačanju zelenih iz Pitsburga. Domaćin ima mnogo problema sa povredama. Vođa odbrane, skupo plaćeni lajnbeker Si Džej Mozli povredio se već u prvom duelu sa Bafalom. Oporavlja se, ali je pod znakom pitanja za meč protiv Kaubojsa.

Jedan od derbija igra se u Mineapolisu gde Minesota dočekuju probuđenu Filadelfiju. Očekuje se neizvestan susret. Domaćin ima obe pobede kod kuće, dok gosti iz Pensilvanije trijumfom na Lembo fildu protiv Grin Beja i prošle nedelje na svom terenu protiv Njujork Džetsa najavili su izlazak iz krize. Sekendari odbrane Iglsa je desetkovan povredama. Neće igrai najbolji kornerbek Donald Darbi, pa bi to kvoterbek Vikinga Kirk Kazins mogao da iskoristi, da nalazi svoje mete u napadu, Stefona Diksa, Adama Tilena i Kajla Rudolfa.

Majami i Vašington su najgori timovi u ligi. Ekipa iz prestonice je posle pet vezanih poraza smenila glavnog trenera Džeja Grudena. Delfini sa Floride “tankuju” sezonu, trejdovali su sve najbolje igrače, pa je pitanje da li se obema ekipama isplati da pobede (juri se prvi pik na draftu naredne godine, a taj izbor ima najgora ekipa ove sezone).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 02:20 11016 NFL LA Chargers - Pittsburgh h 1 (-6.5) 1,85
Ned 19:00 11010 NFL Kansas City - Houston h 1 (-3.5) 1,85
Ned 19:00 11005 NFL Jacksonville - New Orleans up manje (42.5) 1,90
Ned 22:05 11011 NFL LA Rams - San Francisco up više (50.5) 1,90
Ukupna kvota12,36

NFL – ŠESTA NEDELJA

Petak
Nju Ingland – Njujork Džajants 35:14 (7:0, 14:14, 0:0, 14:0)

Nedelja
15.30: (2.40) Tampa Bej (13.0) Karolina (1.70) **(igra se u Londonu)
19.00: (1.20) Baltimor (15.0) Sinsinati (5.40)
19.00: (1.85) Klivlend (13.0) Sijetl (2.15)
19.00: (1.70) Džeksonvil (13.0) Nju Orleans (2.40)
19.00: (1.60) Kanzas (14.0) Hjuston (2.55)
19.00: (2.70) Majami (14.0) Vašington (1.55)
19.00: (1.60) Minesota (14.0) Filadelfija (2.55)
22.05: (2.40) Arizona (13.0) Atlanta (1.70)
22.05: (1.60) Los Anđeles Rems (14.0) San Francisko (2.55)
22.25: (1.80) Denver (13.0) Tenesi (2.20)
22.25: (5.40) Njujork Džets (15.0) Dalas (1.20)

Ponedeljak
02.20: (1.40) Los Anđeles Čardžers (14.0) Pitsburg (3.35)

Utorak
02.15: (1.60) Grin Bej (14.0) Detroit (2.55)

*** kvote su podložne promenama

AFC

NFC

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara