Mantra ostaje ista: Zabaviti publiku, uzeti lovu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 10:44

Brazilci su svakako veliki favoriti za trijumf, mada treba biti oprezan, pošto još uvek nije sigurno u kakvom sastavu će se predstaviti publici protiv afričke reprezentacije

I dok na evropskom kontinentu budu tekle utakmice kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, ostale selekcije pokušaće da uigraju neke dodatne kombinacije kroz prijateljske susrete. Tim putem krenuli su i Brazilci, koji će ovog vikenda igrati s reprezentacijom Nigerije.

Nakon osvajanja Kopa Amerika, Karioke su donekle pale u formi, pošto su u prijateljskim utakmicama s Kolumbijom i Peruom upisali po remi i poraz. Sa druge strane, Nigerija je minulog leta zahvaljujući Odionu Igalu došla do trećeg mesta na Kupu afričkih nacija, a minulog septembra je u Dnjepru sa Ukrajinom odigrala 2:2, i to tako što je ispustila prednost od 2:0 iz prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Dugo se dve reprezentacije nisu međusobno sastajale. Zapravo, u ovom veku nisu ni odigrala zvanični takmičarski meč, iako su se davne 2003. godine sukobili u jednom prijateljskom duelu. Brazilci su tada sasvim lako savladali Nigeriju rezultatom 3:0, a nešto slično se očekuje i ovog vikenda.

Brazilci su svakako veliki favoriti za trijumf, mada treba biti oprezan, pošto još uvek nije sigurno u kakvom sastavu će se predstaviti publici protiv afričke reprezentacije. Kec treba ukombinovati sa golovima, kojih bi moglo da bude bar tri. Vredi pokušati sa tipovanjem na golove na obe strane terena.

Podsetimo, Brazilci su u Singapuru remizirali sa Senegalom u četvrtak (1:1). Bez takmičarskog naboja, s namerom da se sačuvaju noge, a uzme novac, nastupili su igrači oba tima i odgirali zanimljiv meč koji je lako mogao da prevagne na stranu afričkog tima. 

Dosta sreće su imali Brazilci u finišu, pošto je prva zvezda Senegala Sadio Mane pogodio stativu. Brazil je imao inicijativu u drugom poluvremenu, ali osim nekoliko pokušaja sa distance Nejmara nismo videli ozbiljnije situacije pred golom Senegala, ako izuzmemo gol Firmina u devetom minutu. 

Karioke su na ovom meču nastupile u jakom sastavu: Ederson - Dani Alves, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro (Renan Lodi) - Artur (Enrike Mateus), Kazemiro - Gabrijel Žezus, Kutinjo (Ričarlison), Nejmar - Firmino (Everton)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara