KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši Radničkog upisali planirane bodove

Rukometaši Radničkog su u okviru 4. kola Super B lige „Istok-Zapad“ deklasirali ekipu Žitorađe u „SBB hali Jezero“, rezultatom 41:17 (20:10), i tako ostali usamljeni na čelu tabele.

Foto: Simona Blagojević

Početno vođstvo (0:2) i egal rezultat do devetog minuta (4:4) bilo je bukvalno sve što je podmlađena ekipa Žitorađe uspela da uradi u Kragujevcu. Stručni štab Radničkog je na parket izveo postavu bez četvorice standardnih prvotimaca, u nameri da pruži šansu i minutažu svim igračima. Od desetog minuta na terenu je postojao samo domaći tim, koji je svojim najjačim oružjem, agresivnom igrom u odbrani, razvio veliki broj kontranapada koje je uspešno realizovao i na veliki odmor otišao sa dvocifrenom prednošću – 20:10.

I drugi deo igre je protekao u istom ritmu. Kragujevčani su konstantno povećavali prednost, Nenad Lekić je „začarao“ mrežu, sevale su kontre koje su uspešno realizovali mladi krilni igrači Mutavdžić i Ristić. Važno je napomenuti da je prve superligaške golove postigao 17-godišnji Veljko Petrović, a na teren se posle tronedeljne pauze vratio kreator igre Stefan Stanojev, čija će kreativnost i brzina biti preko potrebna u nastavku takmičenja. Tako kombinovana postava je utakmicu privela kraju, rezultatom 41:17. 

U redovima Radničkog su se golgeterski istakli Miloš Mutavdžić sa 14 i Vasilije Ristić sa 6 pogodaka, dok je kod gostiju prednjačio Dejan Ilić sa 7 postignutih golova.

RK RADNIČKI  – RK ŽITORAĐA 41:17 (20:10)

KRAGUJEVAC
Dvorana: SBB Hala “Jezero”.
Gledalaca: 60
Sudije: Bojan i Goran Tepavčević 
Sedmerci: Radnički 2 (2), Žitorađa 5 (4)
Isključenja: Radnički 10 min, Žitorađa 2 min

Radnički: Stošić 4, Ristić 6, Mutavdžić 14, Lekić (20 odbrana), Dobrosavljević , Knežević 1, M. Stevanović 4, Radenović 5, Stanojev 3, Bogdanović , Jovanović, Tomić , Janićijević 2, Medić, Petrović 2.

Žitorađa: Genčić (6 odbrana), Stojanović, Marković 4, Vukadinović 2, Ranđelović, Slavković (1 odbrana), Ilić 7, Maljević 3, Kostić, Mutavdžić, Pekas 1, Filipović.

Igrač utakmice: Miloš Mutavdžić (Radnički)

Narednog vikenda Radnički će gostovati u Negotinu, ekipi Hajduk Veljka.

Izvor: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!