Kanjas pričao Špancima o Marakani: Kad zapevaju navijači – sve se trese okolo! Nikom nije lako kad nam dođe u goste

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 10:52

Iskusni vezista o iskustvu koje je doživeo na najvećem srpskom stadionu

Fenomen rivalstva, mržnje i atmosfere među navijačima tokom svetkovine srpskog fudbala odavno je tema koja izaziva ogromnu pažnju na planetarnoj sceni. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana odavno je poprimio razmere koje prevazilaze okvire čistog sportskog duela, zbog čega su brojni izveštači dolazili na dve strane Topčiderskog brda kako bi izveštavali i uživo doživeli to jedinstveno iskustvo.

Izabrane vesti

Poslednje dve sezone o energiji publike s najvećeg srpskog stadiona govori se često u okvirima evropske fudbalske elite! Zvezdine pobede nad Liverpulom prošle i Olimpijakosa ove godine odjeknule su jako, kao i priče o koreografijama, pesmi i frenetičnoj podršci navijača. O tome je za madridski radio Marka govorio španski vezista Hoze Kanjas, koji je ove sezone jedan od vodećih igrača Zvezdinog veznog reda.
"Jako težak teren za svakog protivnika. Kada dođe vreme utakmice navijači napune tribine do poslednjeg mesta, stisnu se i navijaju glasno od prvog do poslednjeg minuta, bez obzira ko je protivnik. Jednostavno, oni ne žele da protivnik oseti da ima ni trunku respekta s njihove strane", priča Kanjas i nastavlja:
"Rezultati govore za sebe. Svaki veliki protivnik koji nam dođe u goste ne može tek tako da dođe do pobede, već mora ozbiljno da se pomuči. To je benefit koji moramo dalje da eksploatišemo i koristimo".

Crvena zvezda je posle dva kola Lige šampiona na drugom mestu Grupe B ispred Totenhema i Olimpijakosa, u realnoj borbi za prolaz u narednu fazu što bi bio nepojmljivo veliki uspeh za naše fudbalske okvire.
"Borimo se za titulu u domaćem prvenstvu, jedan smo od kandidata za šampionski pehar i na tome radimo bespoštedno. Stvari zasad idu jako dobro. Takođe je sve dobro i u Ligi šampiona. Svesni smo koliko je teško sve ovo što smo dosad napravili. Ali, mi želimo da napravimo nove korake napred i nastavimo da se borimo za svaki bod".

 

Kanjas je otkrio i kako se igrači osećaju kada prelaze put od svlačionice, kroz famozni tunel, do samog terena.
"Naše svlačionice se nalaze izvan stadiona i moramo da pešačimo do samog terena. Tako već sat vremena pre početka utakmice možemo spolja da čujemo navijače na tribinama kako pevaju, urlaju i navijaju za Crvenu zvezdu. Kada se navijači začuju – sve se trese okolo! To je neverovatno, nezaboravno iskustvo".

Crvena zvezda u narednom kolu Lige šampiona gostuje u Londonu Totenhemu, posle čega Pevci dolaze na stadion Rajko Mitić i u te dve utakmice dobićemo odgovor na pitanje - može li srpski šampion da napravi još jedan čudesni iskorak u eliti?

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara