13. oktobar  2019. 10.46  | Izvor: RTV (Vesna Milanović)

Bokseri Metalca pobedili u Somboru

SOMBOR -

Prvo kolo Bokserske lige Srbije nastavljeno je derbijem Grupe A između BK Sombor i BK Metalac Valjevo. Boks mečevi su odigrani u Somboru u Hali Mostonga, a Metalac je trijumfovao.

Aktuelni šampion Bokserske lige Srbije BK "Metalac" iz Valjeva, vrhunskim borbama startovali su u prvom kolu lige Srbije odličnim mečevima u Somboru protiv debitantske ekipe BK "Sombor". Bokseri "Metalca" osvojili su dva boda za Super ligu pobedviši Somborce 10: 4 .

"Godinu dana treniram u kontinuitetu i pored toga što nastupam za Valjevo, igram i za našu reprezentaciju. Uvek sam spreman i mnogo radim na sebi i na treniranju, jer volim ovaj sport. Do kraja lige očekujem da moj klub pobedi, jer se za to i spremamo", izjavio je Damir Grmuša, reprezentativac, prvak države u kategoriji 61 kg ,Metalac Valjevo.

"Pripremao sam se intenzivno za ovaj spektakl u Somboru.Treninzi su redovni, mnogo mi znači što nastupam za Sombor, a treneri su me prepoznali i pozvali u klub. Inače, sa mojim klubom iz Osijeka, radili smo sparinge, tako da je saradnja već bila odlična", rekao je Zvonko Rebulj, hrvatski internacionalac i bokser BK Sombor u kategoriji 91kg.

Bokseri iz Srbije pokazaće spremnost na Balkanskom prvenstvu koje se održava u decembru u Turskoj.

"Nadam se da ćemo posle 30 godina ponovo imati medalje sa Balkanskog prvenstva u Turskoj, jer je srpski boks dugo bio u zapećku, veoma dugo nije bilo rezultata i rada, jer nije bilo uslova za to. Međutim, poslednje dve godine dobili smo veliku podršku države i evo, rezultati se vide", izjavio je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog Saveza Srbije.

"Ovaj spektakl u Somboru je veoma bitan za naš boks, jer nas nije bilo na sceni desetak godina. Dolaskom Nenada Borovčanina na čelo BSS, boks se vraća na dobre staze i dolazi sve na svoje mesto. Uporno ćemo raditi da ovaj sport dobije mesto koje zaslužuje", potvrdio je Stojan Knežević, trener BK Sombor.

Super liga 2019/20. podeljenja je u dve grupe, gde Grupu A čine: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, a Grupu B: Loznica, Radinčki Kragujevac, Vojvodina, Niš.

Prve dve plasirane idu u plej of.

Tagovi
Srodne vesti