"Najveći ugovor ikada do sada u istoriji države": Tramp se pohvalio dogovorom sa Kinom

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je s Kinom potpisao najveći ugovor ikada do sada u istoriji države.

Svet

Izvor: Politika

Nedelja, 13.10.2019.

10:10

Foto: Epa, Shawn Thew

Tramp, koji se u petak u Vašingtonu sastao sa kineskim potpredsednikom vlade Liju Heom, objavio je to na svom Tviteru, navodeći da će od njega najviše koristi imati poljoprivrednici.

"Dogovor koji sam upravo sklopio s Kinom, najbolji je i najveći dogovor ikada do sada napravljen za naše velike patriote poljoprivrednike u istoriji naše države. U stvari, pitanje je da li ili ne toliko proizvoda može biti proizvedeno. Naši farmeri će to osmisliti. Hvala Kini", napisao je Tramp, prenosi "Politika".

U narednoj objavi na Tviteru on je dodao da se drugi aspekti sporazuma odnose na tehnologiju, finansijske službe i kupovinu Boingovih aviona za 16-20 milijardi dolara.

SAD i Kina poslednjih meseci su u takozvanom carinskom ratu, a jedna drugoj su pretile uvođenjem brojnih taksi. U petak su, već na najavu susreta Trampa i Lijua, skočile cene akcija u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: