Evropska akreditacija za Medicinski fakultet

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu dobio je i akreditaciju Evropske asocijacije medicinskih fakulteta za osnovne studije. To znači da su naši standardi nastave opštepriznati standardi nastave medicine u celom svetu. I dopunjuju se sa međunarodnom akreditacijom za doktorske studije koju fakultet već ima.

Veoma je važno kako vas drugi vide, kažu na Medicinskom fakultetu. Dobijanje međunarodne akreditacije bitno je i zbog najave da će u skoroj budućnosti sarađivati samo fakulteti koji imaju opšte priznate standarde medicinske edukacije.

"Naravno, to ne znači da smo danas idealni. To znači samo da smo utvdili gde su nam dobre strane, gde su nam manje dobre strane, ali i da se možemo legitimisati u daljem razvoju svih naših oblika nastave, a posebno u oblasti doktorskih studija, i naše nastave na engleskom jeziku i pred drugim fakuletima i na taj način postati neka vrsta centara koji će privlačiti pažnju budućih studenata", smatra dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Nebojša Lalić.

Studije na englekom jeziku upiše stotinu brucoša, odnosno duplo više nego što je domaćih samofinansirajućih akademaca. Lara je, na primer, došla iz Australije.

"Profesori su stvarno odlični, mnogi od njih znaju engleski jako dobro. I predaju stvarno na svetskom nivou i sviđa mi se što na klinici možemo da vidimo svašta živo", kaže studentkinja integrisanih studija na engleskom jeziku Lara Letunica.

Studenti iz inostranstva uključeni su u rad Studentskog parlementa, dok doktorandi imaju svoju organizaciju.

"Bavimo se pružanjem podrške doktorandima pri upisu, odabiru modula, pri izradi doktorske teze. Pruža im se pomoć u mobilnosti, razmeni studenata u zemlji i inostranstvu", Objašnjava asisten Gorica Marić.

Tako će profesor Lalić biti u grupi konsulatanata za vrednovanje rada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Lundu, koji se nalazi među sto najboljih svetskih univerziteta.

Po naučnim oblastima, klinička medicina i javno zdravlje našeg fakulteta, na Šangajskoj listi, bolje su plasirani nego prethodne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво