Napadač na doktorku neuračunljiv, ide na lečenje

Š.M. - J.D.Lj.

12. 10. 2019. u 16:16

A.P. (40), koji je uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, neće biti saslušan jer mu je prilikom veštačenja utvrđena neuračunivost

Нападач на докторку неурачунљив, иде на лечење

Foto Depositphotos

A.P. (40), koji je uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, neće biti saslušan jer mu je prilikom veštačenja utvrđena neuračunivost.

Prema njemu će biti izrečena bezbednosna mera obaveznog lečenja i čuvanja u odgovarajućoj ustanovi zatvorenog tipa, a tužilastvo traži da mu se odredi pritvor, zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti delo i uticati na svedoke. U nastavku postupka sledi saslušanje oštećenih i svedoka, kada bi osumljičenom trebala da se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Podsetimo, A.P. je 10. oktobra oko 15.55 časova na koronarnom odeljenju fizički napao doktorku kardiologa i naneo joj lakše telesne povrede. On je došao u posetu majci i zahtevao je od doktorke da joj izvadi braunilu iz ruke, ali je ona to odbila i on je povukao za kosu, oborio na pod i vukao.

Odmah je priveden u Treće osnovno javno tužilaštvo, i bilo mu je određeno zadržavanje od 48 sati.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije