KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Lider sa Bubnja učvršćuje tron (FOTO)

U derbiju kragujevačkih zonaša, fudbaleri Šumadije 1903 danas su pobedili Vodojažu sa 2:1 i učvrstili se na prvom mestu na tabeli, sa tri boda prednosti u odnosu na Gružu. Ekipa Korićana sutra dočekuje Polet iz Ratine, a Budućnost u Resniku tim Reala iz Podunavaca.

Mladi Šumadinci igraju sve bolje i učvršćuju prvu poziciju na tabeli

Komšijski duel na Bubnju protekao je u zanimljivoj i dinamičnoj igri, u kojoj je podmlađeni sastav trenera Željka Vasića odigrao agresivnije i postigao dva pogotka, što je bilo dovoljno da osvoji tri važna boda u trci za vrh tabele.

Više od pola sata trajalo je odmeravanje snaga, sa igrom između dva šesnaesterca i retkim udarcima prema golu protivnika. Prvi ozbiljniji udarac u 35. minutu izveo je Jekić sa oko 25 metara, ali je golman domaćina Radosavljević bio na mestu i sprečio pogodak. Samo minut kasnije pokušao je i kapiten Grošničana Vuković da dovede svoju ekipu u vođstvo, posle udarca iz ugla, ali je njegov šut glavom završio u rukama golmana Šumadije 1903.

I pored pritiska Vodojaže, domaći tim prvi se radovao. U 39. minutu na centru terena Miloš Đorđević, najbolji strelac zonaša sa Bubnja, osvojio je loptu u duelu sa Petrovićem, prošao kroz odbranu gostiju, izašao pred golmana i šutirao po zemlji. Lopta je pogodila stativu i završila u mreži za 1:0. Gosti su smatrali da je Đorđević do lopte došao uz prekršaj nad Petrovićem, koji je ostao da leži na travi, ali tako nije mislio i kragujevački sudija Đorđe Stevanović, i pokazao je na centar.

Miloš Đorđević doveo je zonaša sa Bubnja u vođstvo i utakmicu uveo u dinamičnije
tokove

Posle ovog pogotka na terenu se zaoštrila igra, pa su povremeno „sevale varnice“, zbog čega je sudija morao igrače da smiruje kartonima.

Posle odmora Grošničani su pojačali pritisak na gol Šumadinaca, ali su domaći igrači čvrsto branili minimalnu prednost i pokušavali da postignu i drugi pogodak i utakmicu uvedu u mirniji tok.

Na terenu se vodila žestoka borba za svaku loptu kao i u duelu domaćeg beka
Stefanovića (tamni dres) i Nedeljkovića

U 50. minutu malo je nedostajalo da dođe do izjednačenja. Na dugu loptu u prostor utrčao je Jekić, ali je za korak brži bio golman Radosavljević.

Na drugoj strani, mladi bek Šumadije 1903 Stefanović imao je priliku da duplira prednost domaćina. Posle duplog pasa sa Rejmanom šutirao je iz sve snage sa ivice peterca preko gola. U 65. minutu Jekić je ponovo pripretio golmanu Radosavljeviću, ali ga nije iznenadio.

Samo minut kasnije Grošničani su izjednačili. Bio je to efektan pogodak, najboljeg strelca Vodojaže Nedeljkovića. On je iz prekida precizno šutirao preko živog zida u desni gornji ugao golmana Radosavljevića, koji nije mogao da spreči pogodak.

Nikola Nedeljković postigao je najlepši pogodak na utakmici i izjednačio rezultat na
Bubnju

Ovaj pogodak probudio je nadu među gostujućim igračima da sa Bubnja mogu da odu i neporaženi. Krenuli su na sve ili ništa, ali je i podmlađeni sastav Šumadije sa većinom „bonus“ igrača, takođe želeo pobedu i pritiskao na gol Živaka. U 75. minutu Nenadić je iz slobodnog udarca zagrejao ruke golmana Vodojaže. Šutirao je i rezervista Riznić oko 20 metara „žabicom“, lopta je pogodila golmana u grudi i završila u korneru.

Gol odluke postignut je u 88. minutu. Korner sa desne strane izveo je Nenadić, a na drugoj stativi na pravom mestu našao se bek Nikola Božović, nadvisio u skoku odbranu Grošničana i glavom loptu poslao u mrežu. Tako je ekipa Šumadije 1903 zabeležila sedmu pobedu u ovoj sezoni i sa dva remija i bez poraza zadržala prvu poziciju na tabeli.      

Nikola Božović postigao je odlučujući pogodak za pobedu svoje ekipe

ŠUMADIJA 1903- VODOJAŽA 2:1 (1:0)

Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Đorđe Stevanović.
Pomoćnici: Đorđe Milosavljević, Nikola Manojlović (svi iz Kragujevca). Strelci: Đorđević u 39, i Božović u 88. za Šuamdiju 1903, a Nedeljković u 66. minutu za Vodojažu.
Žuti kartoni: Savić, Đorđević (Šumadija 1903), Vuković, Nedeljković, Đurić (Vodojaža).

ŠUMADIJA 1903: Radosavljević, Stefanović, Božović, Vranić, Janković, Kočanović, Rejman (od 67. Riznić), Šapić, Savić (od 75. Krstić), Đorđević ( od 88. Matović), Nenadić.

VODOJAŽA: Živak, Dajić, Đokić, Mijaličić, Komatina, Petrović (od 44. Gajić), Jekić, Vukovć, Vasiljević, Nedeljković, Sretenović (od 70. Đurić)

Danas je odigran još jedan komšijski derbi devetog kola Šumadijsko-raške zone. Gruža je na domaćem terenu pobedila Šumadiju iz Toponice sa 2:0 i preuzela drugo mesto. To je doprinelo da lider na tabeli Šumadija 1903 sa 23 boda poveća prednost u odnosu na Gružu na tri boda.

U narednom kolu Šumadija 1903 je gost Novog Pazara 1928, a Vodojaža dočekuje ekipu Zvečana.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!