KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke do prvenca u Zrenjaninu

Košarkašice Radničkog upisale su prvu pobedu u Prvoj ligi Srbije, i to na gostovanju ekipi Proletera 023 u Zrenjaninu – 71:57 (24:16, 21:19, 15:16, 11:6).

Foto: ŽKK Radnički

Utakmicu u „Kristalnoj dvorani“ obeležio je veliki broj grešaka, kao i katastrofalni procenti šuta za tri poena oba tima.

Kragujevčanke su od sredine prve četvrtine bile u rezultatskoj prednosti, koja je u drugoj deonici dosegla i dvocifrene razmere.

Zrenjaninke su u trećoj četvrtini uspele ozbiljno da priprete i priđu na samo pola koša zaostatka, ali su učenice Nenada Milovanovića uspele da odole ovom naletu svojih protivnica i na kraju su došle do željenog trijumfa.

U pobedi kragujevačkog tima istakle su se dve igračice sa dabl-dabl učinkom, a to su Snežana Čolić (23 poena, 11 skokova) i Bojana Stevanović (15 poena, 13 skokova). Dvocifren učinak u ekipi trenera Milovanovića ostvarila je i Vladana Vujisić sa 14 poena.

Najbolji utisak u redovima poražene ekipe ostavila je Danijela Jovanov sa 17 poena, Marina Stojić ubacila je 14, a Jela Vidačić 11 poena.

U narednom kolu košarkašice Radničkog dočekuju niški Student.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!