Najnovije vesti
Vesti Svet
Britanska policija je RAZBILA ALBANSKU BANDU usred Londona, a evo šta je uradila sa svim njihovim MUŠTERIJAMA

Britanska policija je RAZBILA ALBANSKU BANDU usred Londona, a evo šta je uradila sa svim njihovim MUŠTERIJAMA

Kada je londonska policija uhapsila 12 članova albanske bande koja je dilovala drogu, u njihovim telefonima je našla i oko 2.000 brojeva njihovih mušterija. Mnogi od njih su se iznenadili kada su im stigle poruke od policije.

Albanska  banda City of London police Foto: City of London Police / Privatna arhiva
Albanska banda City of London police

Naime, policija je poslala SMS poruke mušterijama albanske narko-bande, od kojih je veliki broj onih koji rade u londonskom finansijskom centru, kako bi im ponudila podršku u vezi sa lečenjem od boelsti zavisnosti i zloupotrebe droge.

Mobilni brojevi mušterija pronađeni su na dva zaplenjena telefona iz albanske mreže organizovanog kriminala.

Bledar Ponari
Foto: City of London Police / Privatna arhiva
Bledar Ponari

Kako prenosi "Tajms", brojni poslovni ljudi iz Londona su bili redovne mušterije Albanaca i od njih su nabavljali kokain.

Policijske snage širom zemlje sada tragaju za zavisnicima i redovnim klijentima organizovanih bandi kako bi im pomogli da se leče.

Pročitajte još

U tekstovnoj poruci, koju je londonska policija poslala muštreijama albanske bande, navedeno je da su trgovci kokainom uhapšeni i da sada policija želi da njihovim mušterijama pruži pomoć.

Link u poruci, na koju je do sada kliknuto 1.852 puta, vodi ka stranici koja nudi savete i podršku za zavisnost od droge.

Fjoralb Fera
Foto: City of London Police / Privatna arhiva
Fjoralb Fera

Policija iz Londona otkrila je i uhapsila bandu od 12 Albanaca kod kojih je nađeno 1,2 kilograma kokaina u vrednosti od 144.000 funti, lažni lični dokumenti i 20.000 funti u gotovini.

Oni su osuđeni na kazne zatvora.

Dvojica vođa bande, Bledar Ponari (28) i Fjoralb Fera (21), nadgledali su rad grupe od osam kurira i dvojice primalaca poziva. Ova banda je bila jedan od glavnih snabdevača finansijskog centra Londona kokainom.