Uragan Slobode u poslednjoj četvrtini, Užičani slomili Mladost serijom 23:0 i zaseli na čelo tabele

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.10.19. | 21:19

Pred poslednjih deset minuta, Zemunci su imali zaostatak od samo jednog poena

Tvrd je orah bila zemunska Mladost za ekipu užičke Slobode, ali samo tokom prve tri četvrtine. Nakon toga, pred Rosonerima je bila otvorena ne samo magistrala, već autoput. Odličnom igrom u poslednjem kvartalu, koji je dobijen rezultatom 35:9, Sloboda je slavila na otvaranju drugog kola Košarkaške lige Srbije i tako zasela na čelo tabele – 99:72.

Pogled na statistiku nakon utakmice samo dodatno naglašava kakvu timsku košarku je danas odigrala ekipa Slobode. Najefikasniji je bio Amerikanac, Tevin Foster sa čak 20 poena, samo tri manje postigao je Vuk Đorđević, a još jedan manje Dušan Kutlešić. Dvocifrena su bila i dva bivša košarkaša Mladosti, a sadašnja prvotimca Užičana – Dimitrije Nikolić je završio sa 13 poena, a Tadija Tadić je upisao 10 poena.

Izabrane vesti

Sloboda je relativno klimavo ušla u meč protiv Mladosti. Gotovo pola prve četvrtine je bilo potrebno Užičanima da nađu pravi poenterski ritam. Za to vreme, Zemunci su ređali su koš za košem i otišli na plus sedam. Ali tada se probudio Dušan Kutlešić - za samo osam minuta provedenih na terenu, ovaj momak je došao do indeksa korisnosti od čak 21 i vodio je Rosonere do preokreta i vodstva nakon prvih deset minuta košarke – 24:21.

Odlična košarka igrala se u drugoj deonici. Raspoloženi su bili i jedni i drugi u napadu, pa smo gledali veliku borbu. Sloboda je u jednom trenutku odmakla na sedam poena, ali je Mladost uzvratila i u jednom trenutku ponovo povela. Poenterski se u tim momentima trgao i Dimitrije Nikolić, pa se sve do kraja poluvremena vratilo na vodenicu užičke ekipe – 46:43.

Gotovo identičan scenario viđen je i u trećoj četvrtini. Sloboda se ponovo odlepila na sedam razlike, Mladost još jednom sustigla tu razliku, a Užičani su do kraja deonice uspeli da se održe „iznad vode“. Mešao je Vladimir Lučić igrače na terenu, ali je nekako kao po konstanti delovao dvojac Dimitrije NikolićDušan Kutlešić. Često im je pomagao i veoma iskusni Petar Marić, a Sloboda je pred poslednjih deset minuta imala samo poen prednosti, što je garantovalo veliku dramu – 64:63.

Kao da to nismo već navikli, Sloboda je ponovo bila ta koja je bolje otvorila četvrtinu. Ali ovaj put pada nije bilo - serijom 23:0, Rosoneri su se po prvi put na ovom meču odlepili na dvocifrenu rezultatsku prednost. Odličnu rolu tada su imali Tevin Foster i Vuk Đorđević, koji su trojkama i prodorima faktički rešili meč. Ere su do kraja samo dodatno uvećale razliku, a na kraju je zaista malo nedostajalo da dođu i do stotke – 99:72.

Dunav nije uspeo da veže i drugi trijumf na startu Košarkaške lige Srbije. U još jednom efikasnom meču ove večeri, Metalac je na domaćem parketu uspeo da dobije goste boljom igrom na kraju poslednje četvrtine. Valjevci su tada stekli odlučujući kapital, koji su uspeli da sačuvaju sve do kraja meča - 99:95.

Pobedu je na kraju dana upisala i ekipa pančevačkog Tamiša, koja je takođe čekala poslednju deonicu da na leđa baci Kolubaru iz Lazarevca. Novajlije u ligi su odlično odolevale iskusnim Pančevcima, ali su na kraju posustale pred odličnim Aleksom Čabrilom, koji je još jednom bio najkorisniji igrač ovog tima - 84:75.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Subota
Sloboda Užice - Mladost Zemun 99:72
/Foster 20 - Dreksel 16/

Metalac - Dunav 99:95
/Tomašević 23 - Mitrović 24/

Tamiš – Kolubara Lazarevac 84:75
/Čabrilo 18 - Todorović 23/

Nedelja
12.00: OKK Beograd – Vršac
17.00: Vojvodina – Zlatibor
18.00: OKK Novi Pazar – Napredak JKP Aleksinac
19.00: Dinamik – Borac

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara