Najnovije vesti
Vesti Politika
Biljana Popović Ivković u Čileu: Sprečiti politizaciju Interpola

Biljana Popović Ivković u Čileu: Sprečiti politizaciju Interpola

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković sastala se u Čileu, uoči zasedanja Generalne skupštine Interpola, sa ambasadorima više zemalja, kako bi im predočila argumente Srbije koji nedvosmisleno ukazuju zašto Kosovo ne može postati članica te svetske policijske organizacije, saopštio je danas MUP.

Biljana Popović Ivković Foto: Biljana Popović Ivković / Facebook
Biljana Popović Ivković

Popović Ivkovićeva je ambasadorima u Santjagu poručila da Generalni sekretarijat Interpola, samim stavljanjem ovog pitanja na dnevni red Generalne skupštine, krši Povelju UN i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, čemu se Srbija snažno protivila.

Pročitajte još

Istakla je da to nikako nisu smeli da urade imajući u vidu da Interpol ima status posmatrača u UN, pa samim tim mora poštovati sve odluke ove međunarodne institucije, navodi se u saopštenju.

"Takođe, na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu, pre dve godine, usvojena je i Korelova rezolucija koja propisuje da samo članice UN ili posmatrači, što takozvano Kosovo nije, mogu biti članice Interpola - rekla je Biljana Popović Ivković.

Pozvala je ambasadore da njihove zemlje budu na strani medjunarodnog prava i pravde, kao i da spreče politizaciju Interpola.