12. oktobar  2019. 18.26  →  23.09 | Izvor: Tanjug, Blic, RTV

Zbog provokacija Albanaca prekinut meč Vojvodine i Breše; Lalatović: Incident bio unapred isplaniran (VIDEO)

BREŠA -

Prijateljska fudbalska utakmica između Vojvodine i Breše u istoimenom italijanskom gradu, prekinuta je u 52. minutu pri vođstvu domaćina sa 2:1, a meč su obeležili incidenti izazvani provokacijama sa albanskim zastavama, prenose mediji.

video icon

U prvom poluvremenu je prekid trajao 10 minuta jer je trener Nenad Lalatović povukao igrače sa terena, da bi se u drugom delu igre desio još ozbiljniji incident.

Nepoznati navijači su sa albanskim zastavama provocirali kroz žičanu ogradu, a u jednom momentu su srpski navijači sa suprotne tribine odlučili da im je dosta! Krenuli su u trk ka tim navijačima sa namerom da se obračunaju, a nevolja je u tome što je to značilo da trče preko čitavog terena, prenosi Blic.

Lalatović je isključen u prvom poluvremenu, ali je pribrano reagovao i sprečio veći incident jer je uspeo da udalji navijače.

Nakon svega je odlučeno da je bolje da se utakmica više ne igra.

Lalatović: Incident bio unapred isplaniran

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je ovaj incident bio unapred isplaniran i da ne može da zameri navijačima koji su uleteli na teren nakon što su ugledali albanske zastave.

"Sve ovo što se dogodilo je bilo planirano i željeno od strane onih koji su isprovocirali incident. Na ogradi pored terena, nekoliko Albanaca je razvilo albanske zastave, nadajući se upravo ovakvoj reakciji naših navijača, s obzirom na to da je iza ograde bila grupa od 20-30 ljudi koji su čekali da se obračunaju sa njima. Na sreću, izbegnut je masakr koji je mogao da se dogodi. Naši navijači su veliki Srbi i patriote, a ja, iako ne opravdavam ovakav postupak, u isto vreme ne mogu ništa ni da zamerim bilo kome od njih. Jednostavno, svi mi mnogo volimo našu Srbiju i naše Kosovo, te ne možemo da ostanemo imuni kada nam neko dira osećanja prema našoj zemlji", kaže Lalatović.

"Mi nismo došli ovde da budemo sparing-partner fudbalerima Breše i da im pomognemo da se oni raspucaju i daju nam pet komada. Prvi gol su dali iz nepostojećeg penala, drugi iz ofsajda, Drinčiću su iscepali dres, a mi za prvih 20 minuta bukvalno nijedan faul nismo dobili. Kada sam povukao ekipu sa terena, u prostoru između svlačionica, bukvalno su mi i njihovi igrači prilazili i govorili da ne razumeju zašto je ovakvo suđenje i da se i oni slažu da je sramota. Rekao sam da, ako se ovakvo suđenje nastavi, mi više definitivno nećemo igrati. Srećom, suđenje je nakon toga bilo korektno", ističe Lalatović.

Uprkos tome što je, u trenutku prekida, rezultat bio 2:1 za Brešu, on nije nezadovoljan nastupom svoje ekipe.

"Od trenutka kada je suđenje postalo pošteno, pokazali smo da umemo da igramo, preuzeli smo posed lopte i potpuno zasluženo došli do pogotka. Da je utakmica nastavljena, ubeđen sam da ne bismo izgubili. Breša je pokazala da dolazi iz mnogo jačeg takmičenja od nas, ali bez obzira na to, smatram da uopšte nismo ostavili loš utisak", izjavio je Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine večeras su doputovali u Novi Sad iz Breše, a narednu utakmicu odigraće u petak, kada će u Super ligi Srbije, od 18 časova, gostovati ekipi Čukaričkog u Beogradu.

 

Tagovi