Vučić: Vreme je da se nešto vrati Topličkom kraju; Brnabić: Cilj Vlade i predsednika je da naša zemlja u svemu pobeđuje (VIDEO)

Tanjug/D.Z.

12. 10. 2019. u 11:00

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Toplički okrug u okviru kampanje Budućnost Srbije

Вучић: Време је да се нешто врати Топличком крају; Брнабић: Циљ Владе и председника је да наша земља у свему побеђује (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Toplički okrug u okviru kampanje Budućnost Srbije.


Vučić jeobišao Blace, Kutlovac i Kuršumliju.


Predsednik je, najpre obišao radove na putu Blace - Beloljin i naselje Bela Zemlja.



U Kutlovcu, Vučić je obići poljoprivredno gazinstvo Milenković.


A u Kuršumliji, na putu Pljakovo - Mačkov put, Predsednik je položio kamen temeljac za fabriku namenske industrije „BSS" (Borbeni složeni sistemi).


Nakon toga Vučić je obišao kasarnu „Toplički ustanak" i položio cveće na spomenik nastradalim pripadnicima 354. Pešadijske brigade tokom NATO agresije.


A potom su se Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili građanima.




VUČIĆ STIGAO U BLACE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu Topličkom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije obilaskom radova na državnom putu između Blaca i Beloljina.


Predsednika su u naselju Bela Zemlja dočekali predsednik opštine Blace Milan Ćurčić i izvođači radova.


Tokom obilaska predsednik je razgovarao sa radnicima.


Radovi na putu započeti su 13. septembra, a ukoliko sve bude po planu odnosno ako vremenski uslovi to dozvole 12 km puta biće završeni do 31. decembra.


Vrednost radova je 504 miliona dinara, koje je izdvojila država Srbija.


Nakon rekonstrukcije put će biti širi za nešto više od jednog metra, tako da će biti širok 7,2 metra.


Put će bolje povezati Blace sa Prokupljem.


Nakon obilaska radova na putu predsednik će se obratiti građanima u Blacu, posle čega će u Kutlovcu obići poljoprivredno gazdinstvo Milenković.


Posetu Topličkom okrugu Vučić će nastaviti u Kuršumliji gde će položiti kamen temeljac za fabriku namenske industrije BSS.


Zatim će obići kasarnu Toplički ustanak u Kuršumliji i položiti cveće stradalim pripadnicima 354 pešadijske brigade u NATO bombardovanju.


Za kraj posete Topličkog okruga najavljeno je obraćanje predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić građanima u Kuršumliji.



VUČIĆ U BLACU: IZGRADNjA PUTEVA ĆE DOVESTI NOVE INVESTITORE

Veliki broj građana Blaca i okolinih mesta okupili su se u centru te opštine, gde im se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Vučić je rekao da je ovaj kraj Srbije bio zapostavljen 30 godina.

Obećao je će država ulagati sredstva kako bi se poboljšao standard ovog dela naše zemlje.

- Hvala puno na srdačnom i veličanstvnom dečeku i hvala vam na tome što verujete u svoje Blace, u Toplicu i što ste uvek uz svoj narod i državu. Toplica je mnogo osimromašena, plate su na najnižem nivou i to će morati da se promeni - istakao je predsednik i dodao da se radi 11,5 kilometara puta Blace-Beoljin.


- Biće trotoar u svim naseljenim mestima, da deca ne moraju da brinu i put će biti osvetljen. 622 miliona dinara biće uloženo u puteve u ovom kraju. Što se škola i zdravstvenih ustanova tiče, sve mora da bude obnovljeno u roku od godinu dana, imamo novca i hoćemo da uložimo tamo gde smo najmanje ulagali - istakao je predsednik.


On je dodao da će izgradnja puteva dovesti nove investitore u ovaj kraj.


Predsednik Srbije je dodao da će on lično da trpi sve pritiske oko Kosmeta i Republike Srpske, a da građani ne moraju da brinu oko toga.


- Kada nam neko kaže da ne sarađujemo sa Rusijom i Kinom, mi kažemo da hoćemo da širimo našu mrežu prijatelja svuda. To isto važi i za EU - poručio je Vučić.


VUČIĆ: ZA 15 DANA SVI PENZIONERI DOBIJAJU PO 5.000 DINARA

Svi penzioneri u Srbiji dobiće za 15 dana jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Predsednik je tokom obraćanja građanima u Blacu zahvalio penzionerima sto su imali veru u državu i znali da samo teškim merama srpska ekonomija može da se dođe do spasavanja srpske privrede.



"Danas srpska privreda nije u krizi, već raste i rašće još većom brzinom u budućnosti. Hvala pnezionerima i ja očekujem da, pored povećanja penzija, za 15 dana svaki penzioner u Srbiji dobije 5.000 dinara jednokratnu podršku i gledaćemo da to dolazi sve češće", poručio je Vučić.


VUČIĆ: "KOSOVSKI" DODATAK ZA ČETIRI NAJSIROMAŠNIJA OKRUGA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da mu je ideja da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplica, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka, te da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.


"Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za naše učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje...da pomognemo", rekao je Vučić u obraćanju žiteljima Blaca i okoline.


Ideja je, kaže, da taj dodatak za Toplički okrug, Jablanički, Pčinjski...bude 10 odsto, pa da palata lekara u Blacu bude veća 10 odsto nego lekara u Beogradu.


Kako kaže, ako se to lekaru u Beogradu ne dopada, onda neka dođe da radi u Blacu.


Cilj je, kaže, da podstaknemo ljude da ostanu u Blacu.


"Kad vam kažu da su troškovi života veći u Beogradu nego u Blacu, to je tačno, ali prosečna plata ovde u Blacu je 37.000 a u Beogradu 74.000. Nikada ne može da bude isto, ali moramo da smanjimo tu razliku, da živite bolje. Želim da se posvetim tom pitanju", poručio je predsednik.


Vučić je najavio da će država više ulagati u Toplicu i druge siromašne krajeve Srbije, kao bi ostavila seljaka na svome:


"Da nam čuva pragove i ono što smo počeli da gubimo u poslednjih 30-40 godina", podvukao je Vučić.


Naveo je i da je država spremna da gotovo u potpunosti finansira fabriku za preradu voća i povrća, za koju postoji interes, sa gotovo 90 odsto subvencije, kako bi voćari i povrtari imali gde da predaju robu, da se proizvede nešto više i skuplje, kako bi se izašlo na tžište cele Srbije, kao i van zemlje.


Istakao je i da će Blace postati privlačnije za investitore čim krene izgradnja autoputa Niš - Pločnik.


Poručio je da je država spremna da pomogne i uloži, ali da i sami žitelji moraju da pomognu, da veruju u ono što država radi i da se organizuju.


"Vas molim da budete strpljivi i neko ko će stalno da traži. Navikli ljudi da država nema... Tražite više, ali nemojte da očekujete sve od države. Pomoći ćemo koliko možemo", rekao je Vučić.


Zahvalio se žiteljima na srdačnom dočeku, koji, kaže, nije zaslužio, kao i na tome što, kako je rekao, veruju u svoje Blace, što su se uvek borili za Srbiju, uvek uz narod i državu.


Kako je rekao, danas je prvi put u Blacu posle više godina, te primetio da je Toplica mnogo osiromašila u poslednjih 50 godina, što je, poručio je, morati da se promeni.


Ponovio je da se rade lokalni putevi i istakao da će sve od škola, predškolskih ustanova, domova zdravlja, hitnih službi...morati da bude obnovljeno u roku od godinu dana iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja.


"Imamo novac i hoćemo da uložimo u siromašne krajeve zemlje, tamo gde se najmanje ulagalo u poslednjih 30 godina, a to su topličke opštine, i Blace", rekao je Vučić.


VUČIĆ: POMOĆ POLjOPRIVREDNICIMA DA "ČUVAJU SVOJ PRAG"

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je u Kutlovcu kod Blaca porodično gazdinstvo porodice Milenković, koja poseduje jednu od najvećih farmi u toj oblasti i poručio da je interes države da pomogne poljoprivrednicima da razvijaju proizvodnju i ostanu na svojim pragovima.


"Ovde živi vredan i marljiv narod, ovo je zemlja dobrih domacina. Možete još mnogo da uradite i napredujete", poručio je Vučić porodici Milenković u selu Kutlovac.


Istakao je da je mnogo srećan i ponosan na ono šta su postigli, ali i to što imaju troje dece.


"Zato što je naš interes da vam pomognemo da ostanete na svom ognjištu. Da vas vaša deca, Luka, Jovan i Dušan naslede, da ostanu na selu", kazao je Vučić.




Prethodno je obećao meštanima Kutlovca da će do Nove godine biti završeno 3,3 kilometra puta, od Kutlice do glavnog puta dva kilometra još nešto više od kilometara da će biti sanirano klizište.


Vučić je, takođe, obećao da će u selu biti asfaltirano nedostajućih 500 metara puta.


Meštani su se tom prilikom žalili predsedniku da su neki bivši poslanici asfaltirali put samo do svojih kuća.


Vučić je ponudio meštanima Kutlovca pomoć države putem podele po jedne ili dve krave, ali su mu oni ukazali da im više odgovara da čuvaju ovce.


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je tom prilikom objasnio na koje sve subvencije poljoprivrednici mogu da računaju.


Porodica Milenković, koja planira da nabavi 200 ovaca, zahvaljujući subevencijama će dobiti 140 besplatno.


Vučić je razgovarao sa domaćinom Svetislavom Milenkovićem i mladim domaćinom Sašom i njegovim sinovima koji već pomažu roditeljima, zbog čega ih je predsednik pohvalio.


Predsednik je pitao malog Luku šta sve ume da radi i pitao šta sve imaju od voća i slično. Posebno mu je bilo drago kada je dečak rekao da voli selo i da planira tu da ostane.


Obišao je i novu staju za čuvanje krava i mlekaru, a probao je i jabuke iz velikog voćnjaka porodice Milenković.


Kako je za Tanjug ispričao Svetislav Milenkovic, njihovo imanje se prostire na 70 hektara, od čega je 50 hektara pod zakupom, a 20 u njihovoj svojini.


U novoj staji, Milenkovići imaju 50 mužnih krava, koje dnevno daju od 800 do 1.000 litara mleka.


Pored poljoprivrede i stočarstva, Milenkovići se bave i voćarstvom, a 4 hektara imanja je upravo pod voćem.


Ono što je specifično je da je ova porodica jedna od retkih koja je ostala na selu da živi i radi, sa troje maloletne dece.


KURŠUMLIJA DOBIJA FABRIKU NAMENSKE INDUSTRIJE

Kuršumlija dobija fabriku namenske industrije „BSS", Borbeni složeni sistemi, a kamen temeljac za pogon, u čiju će izgradnju biti uloženo 20 miliona evra, polaže se danas u naselju Pljakovo.


Ceremoniji polaganja temeljca prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, direktor Jugoimport SDPR-a Jugoslav Petković i predsednik opštine Kuršumlija Radomir Vidić, kao i građani Kuršumliji.


Fabrika će biti izgrađena u tri faze, prva će biti završena do kraja sledeće godine, a cela fabrika trebalo bi da bude završena do 2022. godine.


U pogonu u Pljakovu proizvodiće se komponente za oklopna vozila, poput "Lazara" i "Miloša", a imaće 300 zaposlenih.


Domaćini su predsednikom upoznali za planom izgradne i predviđenom dinamikom radova.


O izgradnji pogona govorio je ranije danas i sam predsednik, prilikom posete Blacu, gde je istakao da će Jugoimport SDPR u novom pogonu za pola godine da zaposli 80 radnika, a za manje od tri godine ukupno 300 ljudi, što je za Kuršumliju velika stvar.


Država se na taj potez odlučila pošto nijedan stani investitor nije hteo u Kuršumliju, zbog loše infrastrukture, dodao je on.


Foto D.Zečević


VUČIĆ: KOLIKO JE VOJSKA SRBIJE JAKA TOLIKO JE JAKA I SRBIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je kasarnu „Toplički ustanak" i položio cveće na spomenik nastradalim pripadnicima 354. Pešadijske brigade tokom NATO agresije.


- Koliko je Vojska Srbije jaka toliko je jaka i Srbija – rekao je Vučić.

Vučić je najavio povećanje broja vojnika u ovom delu Srbije.


VUČIĆ: SA PUTEVIMA STIŽU I BOLjI DANI ZA TOPLICU

Svakako dolaze bolji dani za čitavu Toplicu, posebno izgradnjom industrijske zone u Prokuplju, za koju treba izdvojiti tri miliona evra, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


On je u Kuršumliji, gde je danas položen kamen temeljac za fabriku namenske industrije „BSS", najavio da će toplički kraj imati nove mogućnosti i da će doći još mnogo stranih investicija, ali da je za to neophodna izgradnja puteva.


Vučić je rekao da se radi put Blace-Beloljin i podsetio da će se graditi auto put Niš-Merdare, a da će prva deonica biti Niš-Pločnik.


"Kada uradimo prva 33 kilometara od Nisa do Pločnika još ostaje 45 km do Merdara, a u međuvremenu ćemo uraditi Merošina-Prokuplje i Rudare-Merdare. To će ukupno da košta skoro 45 miliona evra. Kada dođe auto-put strani investitori će hteti da dođu. Zato gradimo te auto puteve, zato će i kroz Kursumliju da prođe auto put", istakao je Vučić.


On je odbacio napade protivnika, navodeći da taj put znači život za Toplicu, i da to nije put za stvaranje "velike Albanije", već za srpski narod.


"Za njih gradimo auto put, kao što to radimo i u Gracanici", kazao je Vučić.


Vučić je ukazao i na to koliko je teško dovesti strane investitore, posebno ako nema dobrih puteva, navodeći da je, na primer, za fabriku u Žitorađi bilo potrebno tri do četiri godine.


BRNABIĆ: CILj VLADE I VUČIĆA DA SRBIJA U SVEMU POBEĐUJE

Cilj Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste da Srbija pobeđuje po kilometrima autoputeva, proizvodnji, broju fabrika, u sportu, kulturi, izjavila je premijerka Ana Brnabić u Kuršumliji, ističući da je cilj zvaničnika Srbije da Srbija pobeđuje u svemu.


Obraćajući se na završnom skupu u Kuršumliji u okviru posete Topličkom okrugu, a u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”, ona je kazala da kada se nalazite u “junačkoj Toplici morate da krenete od prošlosti”.


Vi ste dali sve da Srbija bude slobodna i da danas možemo da pričamo o budućnosti", navela je Brnabićeva.


Prema njenim rečima, jedan od najemotivnijih dana kao premijerki bio joj je kada je održana sednica Vlade u Prokuplju i kada je otkriven spomenik Gvozdenom puku, najodlikovanoijoj jedinici srpske vojske u Prvom svetskom.


Postavila je pitanje kako je moguće da Kuršumlija sa tri prelepe banje, sa Đavoljom varoši i arheološkim nalazištima i blizinom Kopaonika bude siromašna samo zato što nije bilo puteva.


Podsetila je da je pre nekoliko nedelja sa Evropskom investicionom bankom potpisan ugovor o kreditu za auto-put mira koji će povezati Niš, Prokuplje, Kuršumliju, do Merdara, Prištine i albanske luke Drač.


"Nadam se da ćemo početi izgradnju tog autoputa krajem sledeće godine, da završimo projektovanje i krećemo da gradimo prvu deonicu Niš-Pločnik. To će potpuno promeniti sudbinu ovog kraja", rekla je premijerka.


To će, kako je navela, olakšati život građanima i dovođenje stranih investicija, kao i proboj srpskih proizvoda na tržišta.


"Zato je veoma važno što smo završili južni krak Koridora 10 i što završavamo istočni krak i što do kraja oktobra počinjemo i Moravski koridor i autoput Mira”, istakla je Ana Brnabić.


Za sve to, kaže, Vlada Srbije mora da se u parlamentu bori sa opozicijom koja, dodala je, tvrdi da su ti putevi bacanje para.


Naglasila je da će država strateški ulagati i u sve druge sektore, kao što je poljoprivreda, odnosno u sisteme za navodnjavanje, automatske sisteme protivgradne zaštite, elektrifikacije polja.


"U Žitorađi je sproveden jedan od prvih projekata elektrifikacije polja. Osetila sam veliki ponos kada su mi tamošnji poljoprivrednici pokazali kako izgleda lubenica sa i bez sistema za navodnjavanje. Takva treba da bude poljoprivreda u Srbiji", naglasila je Brnabićeva.


Podsetila je da je završena zgrada automatske protivgradne stanice u Valjevu i dodala da će uskoro biti završene i u Bukolji i Užicu i da će nastaviti sa građenjem i dalje.


Kako je navela, država je uložila 20 miliona evra u škole, bolnice, domove zdravlja, javne ustanove, navodnjavanje, autoputeve.


Ipak od svega toga najvažnije je da znate da smo mi uvek ti za vas, da smo u vašoj službi, da nam je važan svaki pojedinac”, poručila je premijerka.


Premna njenim rečima, na poziv penzionerke Slobodanke Mihajlović iz sela Tmava došla da vidi zašto to mesto nema put.


Pisala je žena svima, ali niko joj se nije javio, došla je do mene i završili smo to, odnosno ušli smo u realizaciju i obećavam da će biti asfaltiran početkom sledeće godine”, navela je Brnabićeva.


Premijerka kaže i da je važno da svi ministrima, načelnici okruga, direktori državnih agencija, budu svesni toga da su ljudi najvažniji i da su oni tu da rade za građane i za opšte dobro.


Ići ću u svako selo, svakom moramo da odgovorimo i da mu poklonimo pažnju. Ako imate vremena za ambasadore i strane investotore, morate da imate i za svoje građane. To je najvažnije i to je Vlada kakvu mi želimo”, poručila je premijerka.


VUČIĆ: VREME JE DA SE NEŠTO VRATI TOPLIČKOM KRAJU KOJI JE MNOGO DAO ZA SVOJU OTADžBINU

Vreme je da se nešto vrati ovom kraju koji je mnogo dao za svoju otadžbinu, kako bi ljudi ostajali i bolje živeli, poručio je predsednik Aleksadnar Vučić na skupu Budućnost Srbije" u Kuršumliji.

"Dugo sam čekao da dođem u Kuršumliju, ali sam želeo nešto da vam kažem, da nešto uradimo za Kuršumliju, a ne samo da od Kuršumlije tražimo kada je potrebno da brani zemlju i kada je potrebno da nesto za Srbiju učini", rekao je predsednik Srbije.

Zato je, kaže, započeta i prva značajna investicija, postavljen kamen temeljac za namensku industriju koja će proizvoditi delove za Milose, Lazare i Nore i u kojoj će biti zaposleno 300 ljudi, za 2,5 godine.

On je rekao da je doneta odluka i da se četa VS u Kuršumlji uveća za još 420 vojnika, ne da bi se za nešto spremali, nego da bi se ovaj kraj oživeo i da bi ljudi bolje živeli.

On je podsetio i na 11 vojnika koji su izgubilio zivot prvog dana NATO bombardovanja i istakao da se njihova žrtva ne sme zaboraviti.

"Više se nikad ne sme dozvoliti da neko mešetari po srpskim kasarnama, jer je život naših ljudi važniji od svega", poručio je Vučić koji je prethodno obišao kasarnu u Kuršumliji i položio venac na spomenik vojnicima koji su nastradali prvog dana NATO agresije 1999. godine.

On je poručio da ne sme da se zaboravi žrtva tih 11 ljudi, koji su stradali u skloništu od "tomahavk" raketa.

"Ako pitate kako su tako ciljali, ciljali su jer smo mi imali pogresnu odluku kao država posle bečkog sporazuma i puštali smo Vokerove kriminalce da uđu u naše kasarne i prave svoje grafikone i ucrtavaju kao mete nasa sklonista. Tako su nam pobili 11 ljudi, divnih ljudi i domaćina", rekao je Vučić.

Govoreći o ulaganjima u toplički kraj, on je najavio da će uskoro biti položen i kamen temeljac za auto put Niš-Plocnik, istićući d ataj put znaci zivot za citavu Toplicu i omogućava dolazak stranih investiora.

"Radimo i 12 km od Merosine do Prokuplja i 11, 5 km od Blaca do Belonjina. Pre toga gradimo kompletan put do Kuršumlije, a zatiom do Rudara i Merdara i pre nego sto auto put dođe", precizirao je predsednik ukazujući na strateski znacaj ovog kraja za opstanak Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će vlada imati razumevanja za njegovu žlju, ali potrebu naroda, da u četiri okruga, u najugrožnijim opštinama, bude uveden poseban dodatak, poput kosovskog dodatka.

"Siguran sam da time nećemo ili malo koga ćemo vratiti u Kuršumliju, ali sam siguran da ćemo time da podstaknemo ove divne ljude koji nam čuvaju decu, da ostanu na ognjištima i vide da ih se neko setio, da neko brine o njima, da je važno da ostanu tu, da sačuvaju junačku Toplicu", rekao je Vučić.

Kako je rekao, obratili su mu se ljudi iz ŠIK Kopaonika za pomoć, ali da on nije mogao ni želeo da obećava ono što ne može da ispuni, a da je država tu malo pomogla, koliko je mogla.


"Ali, nemojte samo da čekamo da će država moći uvek da pomaže za nešto za šta su neki iz dalekog prethodnog perioda krivi. Mnogo mi je teško da, kada god idem po Srbiji, moramo da nalazimo da plaćamo naše obaveze iz 2006/7/8/9. godine. Ne može Srbija da nađe toliko para koliko smo tada izgubili", istakao je Vučić.

Ali, dodao je da je država iskazala poštovanje prema radnicima, učinila i nešto konkretno, ali i zamolio ih da se u državi ne raspolaže samo ćupom iz kojeg samo mogu da se izvuku pare.

Zato je, kaže, važno da se grade autoputevi, da bi investitori došli.

U tom smislu, istakao je značaj autoputa Niš - Priština i podsetio na kritike koje je pretrpeo kada je izgradnju tog puta predložio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, jer se govorilo da je to autoput tzv. "Velike Albanije".

"Sram vas bilo. Autoput 'Velike Albanije' vam je onaj koji ide kroz Prokuplje, junačku Kuršumliju, pa do naše Gračanice... I to je vama autoput 'Velike Albanije'", konstatovao je Vučić.

Upitao je i šta smeta da se povezujemo, da se grade autoputevi, da dolaze investitori, da ima više novca.

"Znaju li oni da je to žila kucavica cele Toplice? Da ću, tek kada to sa sigurnošću dobijete, moći da kažem da će Toplica da ostane i opstane u našim rukama... Kako to neki ne mogu da razumeju, ne mogu da shvatim", rekao je Vučić.

Kako je rekao, videće građani uskoro mnogo mašina, radova, izgradnju fabrike, koji su dokaz da su nadležni sposobni da rade energično, da se bore za građane i zemlju.

Po pitanju Kosova i Metohije, rekao je da su drugi koji vole da se junače, doprineli nezavisnosti KiM i to toliko da bi njega samog bilo sramota da izgovori reč KiM.

"Svi oni koji su učestvovali u stvaranju i proklamovanju nezavisnosti Kosova od strane Albanaca pre 11 godina bi danas da nam sole pamet", primetio je Vučić.

Rekao je da se mi ne junačimo i znamo koliko smo slabi i mali u odnosu na svet, ali smo snažniji iz dana u dan.

"Videćete to po primanjima i koliko se gradi i radi i po snazi vojske i policija, koje su neuporedivo snažnije i polako ćemo to sve da gradimo, čuvajući mir", rekao je on.

Vučić je podvukao da Srbija nema decu za bacanje i da je njegova poruka, pošto se ovim rečima najviše obraduju majke, za muškarce da dobro znaju ko god da dolazi u Beograd i Srbiju, koliko god da pritiska ili preti, da ne treba da brinu, da neće da se junači da bi dobio glasove, ali i da neće nikada dozvoliti da neko pljune na obraz Srbije, da nas neko ponizi.

"Čuvaćemo ponos naše zemlje. To znači da ćemo uvek znati na pametan način da štitimo naše naiconalne i državne interese i gledati kako da pomgnemo našem narodu na KiM", rekao je Vučić.

Kako je rekao, neka neki iz Prištine prete i viču da ih ne interesuje izbor Srba i Srpska lista.

Samo nastavite, a mi ćemo mirno i polako. Vi ste mnogo jaki, mi nismo, ali to da ćete pobediti Srbiju i proterati Srbe nećete", poručio je Vučić.

Kazao je da smo teško kao narod preživeli “Oluju”, i da još jednu ne bismo mogli.

Zato 'Oluja' protiv srpskog naroda više neće biti, jer država je neće dozvoliti protiv našeg anroda”, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da će država obnoviti sve škole u Toplici i objekte svih državnih ustanova, a posebno domove zdravlja.

"Sve ćemo u potpunosti da obnovimo novcem iz Beograda", poručio je Vučić i dodao da lokalna samouprava može da uloži u obnovu putne mreže.

Od dece u Kuršumliji dobio je loptu, i obećao im da će uskoro dobiti pomoćni teren, što su deca oduševljeno prihvatila.

"Dobićete pomoćni teren brze nego sto se ocekivalo. To je moja dužnost, a vase je da izrastete u prave i postene ljude kao što su vasi roditelji i ostanete ovde da zivite, a nase da vam omogucimo uslove za to", rekao je Vucić.

Država će najviše uložiti u Kuršumliju, što će biti najveće ulaganje u poslednjih pedesetak godina, poručio je Vučić i dodao da će građani vrlo moći da vide rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (64)

Danijel

12.10.2019. 11:22

Toplicki okrug ce dobiti fabriku, otvorice se nova radna mesta i mladi ce ostati na svojim ognjistima.

Veljko

12.10.2019. 12:38

Predsednik je najavio borbu za budućnost najsiromašnijih krajeva naše zemlje. To je pravi put za opstanak naroda i u najzabačenijim krajevima države. Da se selo ponovo digne, a ne da svi beže u gradove.

Vladimir

12.10.2019. 18:29

Predsednik Vučić kroz kampanju budućnost Srbije pokazuje koliko mu je stalo do svog naroda i da se iskreno bori za njihovo bolje sutra.

Petar M.

12.10.2019. 19:20

Nove investicije ce zadrzati ljude da ne odlaze iz Toplice vec da ostaju u njoj.Bravo predsednice!

Petar M.

12.10.2019. 19:30

Puno se ulaze u nasu vojsku.Jaka vojska znaci i jaka drzava.Povecano prisustvo vojske u Kursumliji ce dodatno povecati bezbednost i nasi gradjani ce moci mirno da spavaju.

Anastasija

12.10.2019. 20:03

Za svaku pohvalu je činjenica da se predsednik Vučić zalaže za ravnomerni razvoj svih delova naše zemlje!

VUK

12.10.2019. 20:06

Osnovni motiv nase drzave je da napreduje i samo napreduje! Na tome se vredno radi svakodnevno.

Branko

12.10.2019. 20:19

Bitno je da ne odstupamo od pravila da penzije rastu tek kada se u budžetu stvori uslova za to.

Sanja

12.10.2019. 20:48

Srbija ide napred, u bolju buducnost, predsednik je uz svoj narod i zajedno podizemo Srbiju...

Jovana

12.10.2019. 20:54

U Toplički okrug koji je jedan od siromašnijih delova Srbije će se više ulagati kako bi gradjani imali normalne uslove za život i time sprečilo postojanje razlika u razvijenosti delova Srbije

kiki

12.10.2019. 21:10

Toplicki kraj je dosta uznapredovao grade se fabrike raste broj zaposlenih bolji je standard zato je i ovoliko velika masa ljudi sa odusevljenjem docekala Predsednika Vucica.

MILOŠ

12.10.2019. 21:35

Dobro pobeđuje zlo, tako i rad pobeđuje nerad, ko radi rezultati moraju doći a ko ne radi ima sve veću rupu u krevetu i glavi.

Mina

12.10.2019. 21:41

Zahvaljujuci pametnoj i dobroj poitici danas se ulaze u razvoj svih delova Srbije podjednako.

Stefan

12.10.2019. 21:46

Penzioneri su podnele najveći teret reformi i sada zasluženo sve češće dobijaju uvećanja penzija.

Nikoletka

12.10.2019. 21:55

Ova vlast ne zaboravlja sta je toplicki kraj uradio za nasu zemlju i narod u proslosti.Danas mu se ti vraca.

Kale23

12.10.2019. 23:10

Uz predsednika Vucica i uz njegovo vodjenje politike,Srbija ce napraviti jos mnogo uspeha i napredaka.

Jana

12.10.2019. 23:20

Razvoj sela, ulaganje u nerazvijene opstine, ekonomsko ojacavanje svakog kraja Srbije, vaznost pojedinca, razvoj nauke, resavanje istorijskih pitanja, sve to i jos mnogo vise, radi jedan covek. Aleksandar Vucic stvara buducnost Srbije, ostavlja istorijsa dela iza sebe.

Mila

12.10.2019. 23:20

Razvoj sela, ulaganje u nerazvijene opstine, ekonomsko ojacavanje svakog kraja Srbije, vaznost pojedinca, razvoj nauke, resavanje istorijskih pitanja, sve to i jos mnogo vise, radi jedan covek. Aleksandar Vucic stvara buducnost Srbije, ostavlja istorijsa dela iza sebe.

Kole

12.10.2019. 23:22

Vreme je da svaki deo Srbije dobije ono sto zasluzuje, ne sme niko da bude gurnut u zapecak.

caca

12.10.2019. 23:35

Zahvaljujuci odgovornoj,savesnoj i dobroj poitici,danas se podjednako ulaze u razvoj svih delova Srbije!!!

caca

12.10.2019. 23:37

Zahvaljujući radu,trudu i zalaganju aktuelne vlasti, Srbija,u svakom delu,napreduje na svim poljima!!!!

Caca

13.10.2019. 00:11

Ova vlada se zalaže za ravnemerni regionalni razvoj, a ulaganje Toplicki kraj bice prioritet da se dovedu nove fabrike, investicije u poljoprivredi i izgradnja infrastrukture

Djo

13.10.2019. 00:20

U toplickom kraju ulaze je u infrastrukturu, otvorice se nove fabrike, subvenisira ce poljoprivreda nepovratnim sredstvima da napredovao ovaj deo Srbije