Gradovi

SDS traži da se raspusti teslićki parlament

SDS traži da se raspusti teslićki parlament
Foto: Ilustracija | SDS traži da se raspusti teslićki parlament

TESLIĆ - Konferencija lokalne samouprave SDS-a (KOLOS) traži da se bez odgađanja na dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske uvrsti tačka raspuštanja lokalnog parlamenta u Tesliću i da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi.

Iz SDS-a navode da daju podršku načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću u "borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon referenduma za njegov opoziv koji je sproveden prije sedam mjeseci".

KOLOS traži da se, u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika, automatski raspuste skupštine opštine/grada bez procedura u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava 12 ovog zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova", navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke navode da daju podršku i načelniku opštine Rudo Rati Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj skupštini Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.

KOLOS je tijelo SDS-a koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije