Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ŠIROK OSMEH ZA SVAKOG GOSTA Restoran u kojem rade osobe sa invaliditetom oduševio Mostarce (VIDEO)

ŠIROK OSMEH ZA SVAKOG GOSTA Restoran u kojem rade osobe sa invaliditetom oduševio Mostarce (VIDEO)

Mostarski restoran, u kojem rade osobe s invaliditetom, otvorio je svoja vrata prošlog meseca. Posao za sada ide jako dobro, a radnici su nedavno primili i prvu platu.

restoran u kojem rade osoba sa invaliditetom Mostar Foto: FENA/youtube screenshot / RAS Srbija
restoran u kojem rade osoba sa invaliditetom Mostar

Restoran se nalazi u krugu Centra "Los Rosales" u mostarskom naselju Južni Logor, posećuju ga brojni građani, mladi, porodice s decom, a za ovo kratko vreme uspješnim se pokazao i u poslovima kateringa.

Jedna od radnica je Elvedina Kurtović, bivša štićenica Centra "Los Rosales", koja je za Fenu rekla da joj veoma drago što radi i što se druži s ljudima, a posebno što je dobila svoju prvu platu.

- Od plate kupim nešto za kuću i od onog što mi ostane kupim sebi nešto od odeće i obuće. Zadovoljna sam, poslužujem goste i pomažem u kuhinji - kaže Elvedina.

Radost deli i njena radna kolegica Aldijana Morić, koja navodi da je presretna i da joj posao u restoranu znači jako puno.

- Radim, lepo mi je i ovde se bolje osjećam nego kod kuće. Zadovoljna sam i s primanjima i s poslom i volela bih da s nama radi još naših kolega - ističe Aldijana te navodi da je od prve plaće kupila novu odeću.

Prema rečima direktorice Centra za decu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mirne Mezit, ovaj restoran je veoma značaja projekt za grad na Neretvi, ali i za širu regiju, koji je već do sada ostvario značajan uspjeh.

- Ovo je sigurno jedinstven projekt za Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton i BiH. U ovih prvih mesec možemo se pohvaliti samo uspesima. Jedini cilj nam je bio da pokažemo i dokažemo da osobe s invaliditetom mogu biti ravnopravni članovi ovog društva i da mogu sa svima nama učestvovati u svim aktivnostima - naglasila je Mezit.

Kako je dodala, oduševljenje, osmesi i radost su nešto što se u ovom restoranu može videti svaki dan.