ORLOVI RAZOČARALI PROTIV PARAGVAJA: Igra Srbije je NULA!
Foto: Saša Pavlić, @starsport

Opet

ORLOVI RAZOČARALI PROTIV PARAGVAJA: Igra Srbije je NULA!

Fudbal -

U kanalu Nemamo energiju, lopta ne ide, mnogo je osnovnih grešaka, probaju se igrači koji su kod bivšeg selektora bili rezerve, oštar je u analizi Dragoslav Stepanović

Fudbaleri Srbije pobedili su Paragvaj u prijateljskoj utakmici (1:0), ali nisu briljirali. Ponovo je u igri „orlova“ bilo mnogo grešaka, mnogo novih igrača, mnogo propusta.

Iskusni fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović savetuje kolegu, selektora Srbije Ljubišu Tumbakovića da se mane eksperimentisanja i što pre shvati da ima malo vremena da spremi ekipu za Ligu nacija, preko koje se može doći do EP.

- Treba nam energija! To i dalje ne vidim u reprezentaciji Srbije. Igra nam nije tečna, lopta ne ide, ima mnogo osnovnih grešaka, što nije dobro. Videlo se to u utakmicama protiv Portugala i Luksemburga, a protiv Paragvaja je samo potvrđeno. U Kruševcu smo od Srbije videli jedno veliko ništa - rekao je u analizi za Kurir Dragoslav Stepanović i nastavio:

- Naši igrači na terenu kao da se ne razumeju, a čini mi se da im ni motivacija nije kako treba. Kao da ne igraju za Srbiju, za svoju zemlju! Samo je Radomir Antić uspeo da probudi patriotski duh kod naših fudbalera. Narod je to prepoznao i navijao za reprezentaciju. Sad izgleda kao da nam je svima svejedno, i narodu i fudbalerima. A to nije dobro.

Popularni Stepi smatra da reprezentacija ne treba da bude poligon za razigravanje i isprobavanje fudbalera jer krajnji cilj mora biti plasman na EP 2020.

- Iznenadilo me je što novi selektor isprobava neke igrače koji su kod bivšeg selektora bili rezerve. Pa šta će ti? Uigravaj, uvežbavaj i treniraj igrače s kojima treba da napadneš Ligu nacija, jer nam je to jedina šansa da se domognemo Evropskog prvenstva. A nemamo mnogo vremena. Dok lupiš dlanom od dlan, eto marta i najvažnijih utakmica. A mi, izgleda mi, delujemo nespremno i neuigrano - zaključio je Stepanović.

Stručno oko

TUMBO, GDE TI JE JOVIĆ?

Dragoslav Stepanović je razočaran što u dresu reprezentacije Srbije nema Luke Jovića, napadača Reala iz Madrida:

- Zašto nema Jovića? To me mnogo zanima. Taj momak daje golove bez šansi! A priznaćete, igrača tog kvaliteta nema mnogo u Evropi. Mitrović i on u tandemu, bili bi pravi strah i trepet za protivnika.

foto: @starsport

Portugal za nauk

PREPLAŠENI I BOJAŽLJIVI

Dragoslav Stepanović prisetio se i utakmice s Portugalom na Marakani, u kojoj je Srbija poražena rezultatom 2:4.

- Naša igra deluje bojažljivo. Tako je bilo protiv Portugala. U igru smo ušli preplašeno da ne primimo gol. A kad tako uđeš, onda je neminovno da ga primiš. A igramo protiv prvaka Evrope, i to sa strahom. Nije ni čudo što smo izgubili.

Večna lista centarfor dao 29 golova

MITAR STIGAO BAJEVIĆA

Aleksandar Mitrović bio je strelac za pobedu nad Paragvajem i tako na svoj konto u reprezentaciji upisao 29 golova. Izjednačio se s legendarnim Dušanom Bajevićem, a pitanje je vremena kad će stići i prestići Stjepana Bobeka i njegovih 39 golova i postati najefikasniji igrač u istoriji domaćeg fudbala.

Statistika centarfora Fulama je fantastična. Na poslednjih 12 utakmica u crvenom dresu Srbije Aleksandar Mitrović postigao je 12 golova - šest u Ligi nacija, pet u dosadašnjem toku kvalifikacija za EP i ovaj jedan u prijateljskom sudaru u Kruševcu. Svi ostali fudbaleri reprezentacije u istom periodu postigli su 10 golova, što govori da je Mitrović uspešniji od ostatka nacionalnog tima.

Ispred Mitrovića na večnoj listi strelaca zasad su - Stjepan Bobek (39), Savo Milošević (37), Blagoje Marjanović (37), Milan Galić (37), Rajko Mitić (32), Dušan Bajević (29).

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Starsport, Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track