DRAMA NA LABUDOVOM BRDU: Trudnica se porodila na parkingu ispred Doma zdravlja!

J. D.

12. 10. 2019. u 01:04

Na samo nekoliko metara od ulaza u Dom zdravlja na Labudovom brdu, u petak je na svet došao dečak

ДРАМА НА ЛАБУДОВОМ БРДУ: Трудница се породила на паркингу испред Дома здравља!

Medicinari su munjevito reagovali
Foto: printscreen/RTS

NA samo nekoliko metara od ulaza u Dom zdravlja na Labudovom brdu, u petak je na svet došao dečak čija se majka porodila pred vratima ove ustanove. Zahvaljujući humanosti prolaznika i timu lekara iz ove zdravstvene ustanove, porođaj je na parkingu protekao u najboljem mogućem redu.

Sve je počelo samo nekoliko metara dalje od Doma zdravlja, kada je jedan Beograđanin primetio da je trudnica počela da se porađa praktično na ulici. Istrčao je iz automobila, pomogao ženi da uđe u vozilo i odvezao je do zdravstvene stanice, gde je odmah alarmirao nadležne.

Pročitajte još - POROĐAJ NA PUTU DO BOLNICE: Prodavačice neplanirano postale babice

- Sve se dešavalo u trenutku primopredaje dužnosti između dve smene, samo su utrčali ljudi unutra i rekli da se žena porađa ispred doma zdravlja - ispričala je za RTS Kaja Nikolić, načelnik ginekologije u Domu zdravlja. - Sestre su odmah otrčale po opremu, a u kolima smo zatekli ženu kako se porađa. Sve se desilo brzo, a jedan mali fini dečak je došao na svet.

Pupčanu vrpcu je presekla Snežana Stanojević, glavna babica u domu zdravlja, koja se prvi put u svojoj karijeri našla u ovakvoj situaciji. Kada se sve završilo, stigla je i Hitna pomoć koja je majku i bebu prevezla u porodilište.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)