Evropol: Oduzeta droga vredna 85 miliona evra

U zajedničkoj akciji policije 16 zemalja EU uhapšeno je 411 osoba i oduzeta je droga vredna 85 miliona evra, saopštio je danas Evropol.
Evropol: Oduzeta droga vredna 85 miliona evra
Foto: Pixabay
Akcija, sprovedena od 16. do 20. septembra i 25 septembra, bila je usmerena na narko dilere i otkrivanje sintetičkih droga, novih psihoaktivnih supstanci, ali i na trgovinu ljudima, krijumčarenje migranata, faksifikovanje dokumenata.
 
Oduzeto je 1,3 tone kokaina, 22 kilograma kanabisa, 19.601 tableta ekstazija, 10,63 kilograma anfetamina i šest kilograma MDMA droge.
 
Osim droge oduzeto je i 11,3 tone supstanci za proizvodnju amfetamina, čime bi se dobila količina droge vredna 63 miliona evra. Kako se navodi, ova akcija predstavlja ozbiljan udarac za evropsko tržište narkotika.
 
U akciji koja je bila usmerena i na suzbijanje trgovine i krijumčarenje ljudi, uhapšeno je 411 osoba, identifikovano je 54 potencijalnih žrtava krijumčarenja, oduzeto je 1,1 miliona cigareta i 1,2 tona duvana, 166 divljih životinja, 2,4 tone ilegalno upecanih vodenih životinja.
 
Akciju je predvodila poljska policija, a u njoj je učestvovalo ukupno 37.000 pripadnika policije iz 16 zemalja EU.
 
Uhapšeno pet osoba, oduzeto pola tone kokaina
 
Pet osoba je uhapšeno i oduzeto im je oko pola tone kokaina i 520 grama kristal meta skrivenih u kabini broda kod Azorskih ostrva u Portugalu, saopštio je danas Evropol.
U sklopu istrage pretreseno je sedam kuća.
 
U operaciji koju je predvodila španska policija zajedno sa odeljenjem Evropola za narkotike, presretnut je brod za koji je utvrđeno da je iz Valensije prvo plovio do Brazila, a zatim iz Brazila ka Azorskim ostrvima.
 
Čim je brod pristao u luku, portugalska i španska policija su upale na brod i uhapsile članove posade. Osim droge, zaplenjeno je i oružje sa izbrisanim serijskim brojem, novac i nautički materijal. Uhapšeni su identifikovani kao članovi međunarodne kriminalne grupe, koja se u Španiji bavila različitim ilegalnim aktivnostima.
 
Grupa je koordinisala ilegalne poslove iz Holandije i organizovala transport iz Španije, u koju su dopremali drogu koju su distribuirali širom Evrope. U akciji su učestvovale i policije Estonije, Holandije i Portugala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet