Najnovije vesti
Vesti Hronika
RAZNELI "PORŠE" NA VRAČARU Napadača na Vavića pokušali da dignu u vazduh tri meseca nakon što je IZAŠAO IZ ZATVORA

RAZNELI "PORŠE" NA VRAČARU Napadača na Vavića pokušali da dignu u vazduh tri meseca nakon što je IZAŠAO IZ ZATVORA

Lazar Vukićević (30), za kojeg se sumnja da je bio meta napada bombom, koja je postavljena ispod "poršea" na Vračaru, pre tri meseca izašao je iz zatvora zbog napada na Nikolu Vavića.

Pod automobil "porše" postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Pod automobil "porše" postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva

Na automobil Milorada Vukićevića, oca Lazara Vukićevića, postavljena je bomba koju je za sada nepoznati napadač aktivirao u trenutku kada je Lazar izašao iz dvorišta kuće. "Porše" je bio parkiran ispred kuće Vukićevića u Riječkoj ulici na Vračaru, a Lazar se, prema saznanjima našeg lista, nalazio na svega nekoliko metara udaljenosti kada je vozilo dignuto u vazduh.

Pročitajte još

I dalje se ispituje motiv napada i da li je meta bio upravo Lazar, koji je najčešće vozio očev automobil, a koji je inače poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata vođe navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandra Vavića, kada je ovaj upucan u nogu ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama. Kako "Blic" saznaje, Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten pre tri meseca, u julu ove godine.

Foto: Facebook

Kako je "Blic" već pisao, sukob dve grupe muškaraca u jednom beogradskom klubu u januaru 2017. godine prerastao je u pucnjavu na ulici u kojoj su ranjeni Nikola Vavić i Miloš Nikolić. Lisice na ruke stavljene su Lazaru Vukićeviću, a u istrazi koje je najpre vodilo Više tužilaštvo na teret mu se stavljalo teško ubistvo u pokušaju. Međutim, ovaj predmet dostavljen je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na postupanje, a Vukićeviću se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i dva krivična dela laka telesna povreda na štetu Vavića i Nikolića.

Pročitajte još

Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvom. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne.

Kako je "Blic" već pisao, Vukićeviću je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i osam meseci, kao i obavezna mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

Kako je "Blic" prvi pisao, Milorad i Lazar Vukićević dali su izjave u policiji nakon eksplozije njihovog "poršea".