Potvrđeno – otmičaru dede Jelene Đoković 10 godina robije

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku kojom je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića iz Ljiga, dede Jelene Đoković, supruge srpskog tenisera Novaka Đokovića, navodi se na sajtu tog suda.

Apelacioni sud je potvrdio da nije bilo olakšavajućih okolnosti za Branislava Matića, dok je od otežavajućih cenio pobude okrivljenog iz kojih je učinio krivično delo radi sticanja imovinske koristi u iznosu od traženih 2.000.000 evra od unuke oštećenog, Jelene Đoković.

Sud je uzeo u obzir i pogoršanje zadravstvenog stanja oštećenog, te raniju osuđivanost okrivljenog za krivična dela iz grupe krivičnih dela čiji je motiv bio pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

"Imajući u vidu napred navedeno, stepen krivice i težinu krivičnog dela, pravilno je prvostepeni sud ovog okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od deset godina nalazeći da će se ovakvom vrstom i visinom kazne dovoljno uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ovakva ili slična krivična dela, čime će se postići opšta svrha izricanja krivičnih sankcija", navodi se u odluci suda.

Apelacioni sud navodi i da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi se moglo utvrditi da je u otmici učestvovao i D. J.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво