Vesti

1

Bastać: Ne dirajte Savski most, branićemo ga

Autor: AP

Izvor: Beta

Bastać: Ne dirajte Savski most, branićemo ga

Izvor: Foto: Beta / Luka Filipović

U pismu gradskom urbanisti Beograda Marku Stojčiću, Bastać je upitao kada je sprovedena anketa u kojoj su navodno građani odlučili da most bude uklonjen i kako je sprovedena.

"(Zamenik gradonačelnika Goran) Vesić je svoj plan da Stari savski most premesti u park Ušće i na njemu otvori kafiće, pokušao da predstavi kao volju građana koji su baš to predložili i izabrali u anketi. Stojčić na to kaže da anketa tek treba da se sprovede. Padne ribanje i Stojčić 'se seti' da je anketa ipak sprovedena. I to 'pre nekoliko godina'", naveo je Bastać.

Bastać je, takođe, zatražio odgovor na pitanje kakvi su bili rezultati glasanja, koliko je ljudi učestvovalo u anketi i šta su tačno rekli.

"I Stojčiću, ostavite most na miru jer ćemo ga braniti", poručio je Bastać.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i gradski urbanista Beograda Marko Stojčić kazao je ranije da je "pre nekoliko godina" bila sprovedena anketa o tome šta uraditi sa starim, "tramvajskim mostom" u Beogradu.

SNS je saopštila da je Stojčić kazao da je po toj anketi od "pre nekoliko godina" najviše predloga bilo za to da se most premesti u Park Ušće, i da je potom "veći broj Beograđana kroz različite inicijative više puta ponovio taj predlog".

"Organizovaćemo još jednu dodatnu anketu ovih dana na sajtu Grada, kako bismo proverili da li građani i dalje žele stari tramvajski most na Ušću", piše u izjavi Stojčića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zdravko Zdravković

Stari savski most ne može da se ruši po postojećim zakonima. Potrebno je da inženjeri pogledaju "Plan posebnih namena Beograda na vodi" član 4.4.1.3 po kome je predviđena samo rekonstrukcija mosta. Za njegovo rušenje je potreban novi plan. Moj članak o ovome list "Politika" nije hteo da objavi.