Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 11. 10. 2019.

| Društvo

Dodelom "Oktobarskih nagrada" obeležen Dan grada Leskovca

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
dan grada leskovca 2019
"Oktobarske medalje" dobilo petoro najzaslužnijih, foto: Bojana Stamenković

Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, 11. oktobar, Leskovac proslavlja kao svoj Dan grada, a i ove godine je obeležen dodelom novčanih “Oktobarskih nagrada”, medalja i pohvalnica, kao i svečanom sednicom.

Mladi doktori nauka iz Leskovca koji su se usavršavali širom sveta, Aleksandar Petrović i Aleksandra Cvetanović, dobitnici su najprestižnijeg priznanja "Oktobarske medalje". Oni su istakli da je izuzetna čast dobiti ovo priznanje, jer je Leskovac njihov grad koji promovišu gde god bili. dan grada leskovac 2019 Nagrađeni i mladi talenti, foto: Bojana Stamenković

Za razliku od svih dosadašnjih nagrada i priznanja koje sam širom sveta dobijala, ovu koju danas primam ima posebno značenje i potpuno drugi smisao jer mi je dodeljena od strane onih koji su mi najbliži, najdraži, a samim tim i najvažniji, a to su moji Leskovčani. Tokom dosadašnjeg rada deo Leskovca sam uvek nosila sa sobom, sa ponosom isticala odakle dolazim i trudila se da duh i mentalitet našeg grada prenesem širom sveta. Hvala vam na izuzetnoj časti i poverenju koje ste mi ukazali. Ova medalja obavezuje me da budem još bolja u svom radu, ali i još bolji ambasador Leskovca - rekla je Cvetanovićeva.

Pored mladih naučnika, "Oktobarsku medalju" dobili su Tehnološki fakultet u Leskovcu za izuzetne doprinose u obrazovanju, zatim Vatrogasno-spasilačka jedinica Leskovac zbog izuzetne hrabrosti i ministar Vanja Udovičić zbog doprinosa razvoju sporta u Leskovcu.

Ministar Udovičić je na ceremoniji istakao da mu je drago što je postao deo leskovačke porodice i što je stajao rame uz rame sa najboljima iz ovog gada.

Novčanu “Oktobarsku nagradu” u iznosu od 200.000 dinara dobio je nastavnik Osnovne škole “Svetozar Marković” Zoran Ilić, jedan od 3 kandidata iz Srbije koji su ušli u trku za zvanje najboljeg nastavnika sveta, dok je nagrade od po 100.000 dinara dobilo i desetoro Leskovčana koji su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate u oblastima kojima se bave i pritom na pozitivan način reprezentovali grad.

dan grada leskovac 2019 Održana i svečana sednica, foto: Bojana Stamenković Dodeljeno je i 29 “Oktobarskih pohvala” pojedincima i preduzećima za doprinose u razvitku grada.

Povodom Dana grada, pojedinačnim nagradama od 10.000 do 40.000 dinara nagrađeni su leskovački đaci i studenti koji su u prethodnom periodu postigli izuzetne rezultate u obrazovanju i sportskim takmičenjima. Ukupno je nagrađeno 200 mladih Leskovčana, za šta je ove godine izdvojeno 5,6 miliona dinara.

Leskovac je od okupatora oslobađan tri puta - od Turaka 24. decembra 1877. godine, od Centralnih sila u Velikom ratu 7. oktobra 1918. i 11. oktobra 1944. godine u Drugom svetskom ratu. Danom poslednjeg oslobođenja simbolično se obeležavaju sva oslobođenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: