Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.10.2019.

15:43

Van der Sar: Junajtedu nedostaju lideri

Izvršni direktor Ajaksa Edvin van der Sar smatra da je nedostatak lidera u timu jedano od uzroka posrtanja Mančester junajteda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Van der Sar: Junajtedu nedostaju lideri
Photo by Federico Guerra Moran/NurPhoto via Getty Images

Bivši golman kluba sa "Old Traforda", koji je igrao u eri Aleksa Fergusona, smatra da je tim sada neprepoznatljiv i da kriza može potrajati.

Van der Sar je uporedio period kada je on bio na golu sa sadašnjim momentom.

"Naravno da im je teško. Otišao sam pre osam godina, imao sam šest sjajnih sezona karijere tamo, osvojio četiri puta Premijer ligu, igrao u tri finala Lige šampiona. To je daleko od pozicije u kojoj su sada", kaže Holanđanin.

Po odlasku Fergusona klub je nekoliko puta menjao menadžere, ali to nije donelo napredak.

"Kada sam ja došao u klub, tamo su već bili igrači poput Rajana Gigsa, Pola Skolsa, Rija Ferdinanda, Gerija Nevila, Roja Kina. Tamo je oduvek bilo velikih karaktera. U poslednjih nekoliko sezona takvi igrači su nestali i tamo više nema nikog ko bi pravio razliku", primetio je Edvin.

Smatra i da klub sada ima problem da privuče najbolje igrače.

"Ime je i dalje tu, imaju navijače širom sveta, ali za igrače je važno da igraju na određenom nivou. Uvek gledate gde biste mogli da osvajate trofeje. Moraju da iskoriste priliku da pojačaju tim, da pokažu tim igračima da su dobrodošli i da tamo postoji mogućnost da nešto postignu", zaključio je Van der Sar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve