Aleksandar Rogić u Ekstraklasi

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.19. | 12:15

Srbin promovisan u trener Arke, debituje u derbiju

Aleksandar Vuković u Legiji, Kosta Runjajić u Pogonu, a od danas još jedan Srbin u poljskoj Ekstraklasi. Aleksandar Rogić promovisan je u šefa stručnog štaba Arke iz Gdinje u pokušaju da klubu osigura povoljniju poziciju na tabeli od trenutno 14. mesta.

Rogić je na klupu seo umesto Ječeka Zjelinskog, koji je krajem septembnra ispao iz kupa, a u prvenstvu zabeležio tek dve pobede u uvodnih 11 kola. Promene su bile neophodne, a uprava kluba opredelila se za srpskog stručnjaka, ovdašnjoj javnosti poznatoj po dugogodišnjem radu u FSS, kao pomoćnik Havijera Klementea, Radomira Antića i Vladimira Petrovića Pižona, kasnije i saradnika Vladimira Vermezovića u stručnom štabu Partizana.
Ponosan sam i srećan što sam dobio šansu u Arka. Za poslednja dva dana postalo mi je jasno da je ovo pravi izbor za mene. Reč je o velikom klub koji ima sjane navijače i omogućava vam da osetite porodičnu atmosferu. Očekivanja su ogromna i idemo njima u susret“, rekao je Rogić koji je potpisao ugovor do leta 2021.

Izabrane vesti

Podsetimo, osim u reprezenatciji Srbije i Partizanu, 38-godišnji stručnjak je radio još u Gani, Kini, kao i u Estoniji, gde je vodeći Levadiju iz Talina postao šampion države, osvojio je i kuop, što mu je bila preporuka za novi posao. Već na početku, posle reprezentativne pauze, čeka ga derebi sa Lehijom iz Gdanjska.
Uopšte se ne plašim te utakmice. Naprotiv, ne mogu da zasmilim bolji početak avanture u Ekstraklasi od derbija. Jasno mi je šta me očekuje, jer sam u Beogradu bio učesnik derbija i znam kakva se atmosfera stvara“, dodao je Aleksandar Rogić.

U ime uprave, dobrodošlicu srpskom treneru poželeop je Antoni Lukasijevič, uz opasku da je ubeđen da je Arka napravila dobar izbor, da će Rogić stabilizovati ekipu u izvući je iz opasne zone.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Twiter/ArkaGdyniaSSA

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara