UHAPŠENI BIZNISMENI SA FLORIDE POVEZANI SA TRAMPOVIM ADVOKATOM ĐULIJANIJEM: Predsednik SAD poručio da ih ne poznaje i da sa tim nema ništa! (VIDEO)
Foto: EPA

novi skandal

UHAPŠENI BIZNISMENI SA FLORIDE POVEZANI SA TRAMPOVIM ADVOKATOM ĐULIJANIJEM: Predsednik SAD poručio da ih ne poznaje i da sa tim nema ništa! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Tramp izjavio je da ne poznaje dvojicu uhapšenih biznismena sa Floride, koji se dovode u vezu sa njegovim advokatom Rudijem Đulijanijem.

Biznismeni Lev Parnas i Igor Furman uhapšeni su zbog kršenja pravila finansiranja kampanje koja je rezultirala donacijom u iznosu od 325.000 dolara Odboru za političku akciju koji podržava Trampov reizbor.

Tramp je rekao da nije razgovarao sa Đulijanijem o njegovim saradnicima, prenosi AP.

"Mi nemamo ništa sa tim", rekao je Tramp dok se pripremao da ode na miting u Minesoti.

Parnas i Fruman uhapšeni su na osnovu optužnice po četiri tacke koje uključuju optužbe za kovanje zavere, davanje lažnih izjava Saveznoj izbornoj komisiji i falsifikovanje evidencije.

Podaci pokazuju da su oni koristili elektronske transfere pravnog lica koje su kontrolisali da bi dali donaciju od 325.000 dolara Saveznoj izbornoj komisiji.

Prema podacima koji su postali javni u sklopu javne tužbe, pravno lice za koje je prijavljeno da je uradilo transakciju nije istinski izvor novca.

Savezno tužilaštvo na Menhetnu je ranije saopštilo da su dva saradnika Rudija Đulijanija, advokata predsednika SAD Donalda Trampa, optužena za pokušaj trgovine uticajem na američku politiku oko Ukrajine, uhapšena prilikom pokušaja da napuste zemlju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track