TRAMP NAPAO GREGA POPOVIČA: Ne razumem zašto kritikuje neke stvari u svojoj zemlji, ali ne i u Kini
Foto: EPA

Čuj ovo Predsedniku Amerike smeta selektor drim-tima

TRAMP NAPAO GREGA POPOVIČA: Ne razumem zašto kritikuje neke stvari u svojoj zemlji, ali ne i u Kini

Košarka -

Sukob Prvi čovek SAD smatra da košarkaški treneri pričaju loše o Americi, ali ne i o Kini iako su imali priliku da vide kako se tamo krše građanska prava

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je selektora američke košarkaške reprezentacije Grega Popoviča, kao i trenera Golden Stejta Stiva Kera zbog toga što govore loše o svojoj zemlji, a ne komentarišu dešavanja u Kini, gde se krše ljudska prava.

- Popovič i Ker podržavaju neke stvari koje nisu u interesu Amerike i njenih građana, a o Kini ne pričaju ništa loše, iako svi znamo da se tamo krše ljudska prava. Kad ih pitate o demonstracijama u Hongkongu, to neće da komentarišu, a kad je u pitanju njihova zemlja, tu smatraju da nema slobode govora - kazao je Tramp i dodao:

- Ker je mali dečak koji nikad ne sme da odgovori konkretno, ali ne mogu da razumem zašto Popovič tako kritikuje neke stvari u svojoj zemlji, a nedavno je došao iz Kine i na licu mesta je mogao da vidi kako tamo funkcioniše sistem.

Trener Golden Stejta nije hteo da komentariše prozivke Donalda Trampa, ali njih dvojica imaju nesuglasice već duže vreme i poznato je da Ker ne podržava politiku koju trenutno vodi prvi čovek SAD.

Predsednika SAD takođe je iziritiralo to što su NBA ekipe Los Anđeles Lejkersi i Bruklin otišle u Kinu, gde će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, što Tramp smatra glupim potezom, pogotovo zato što su SAD i Kina u ekonomskom ratu. S tim se ne slažu čelnici NBA, koji smatraju da je kinesko tržište veoma bitno za najjaču ligu na svetu.

Razočarali u Kini

NBA ZVEZDE TEK ŠESTE NA SVETU

Američka košarkaša reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kini završila je na šestom mestu, što je jedan od najgorih rezultata ove selekcije u istoriji šampionata. Oni su otputovali na Mundobasket bez glavnih zvezda, što je i glavni razlog neuspeha, ali domaća javnost ni taj argument nije prihvatila pa su selektor Greg Popovič i igrači bili na meti kritika.

foto: Dado Đilas

Kurir / Milan Nastić

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track