Epl povukao spornu aplikaciju koju su koristili demonstranti u Honkgkongu

Američki tehnološki gigant "Epl" saopštio je da je iz ponude u svojoj "Epl radnji" povukao aplikaciju za mapiranje koju su demonstranti u Hongkongu koristili da bi pratili kretanje policije.
Epl povukao spornu aplikaciju koju su koristili demonstranti u Honkgkongu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kompanija je saopštila da je aplikacija povučena zbog kršenja regulativa, pošto je upotrebljena za napade na policiju.
 
"Epl" se našao na udaru kritika Kine zbog aplikacije koju je zvanični list Komunističke partije nazvao "otrovnom" i osuđeno je, kako se navodi, saučesništvo američke kompanije sa demonstrantima.
 
Američka kompanija je prošle sedmice odobrila aplikaciju koja pokazuje lokacije policije i demonstranata.
 
U svom saopštenju "Epl" napominje da je pokrenuta istraga nakon što su brojni korisnici u Hongkongu kontaktirali njihovu kancelariju zbog aplikacije, te da je utvrđeno da ugrožava policiju i stanovništvo tog grada.
 
"Epl" je iz ponude povukao i sličnu akplikaciju koja je služila kao podrška originalnoj mapi.
 
Na profilu društvene mreže "Tviter" za koji se veruje da pripada tvorcu mape objavljeno je da nisu saglasni sa odlukom "Epla" i da nema dokaza za tvrdnje policije Hongkonga da je aplikacija upotrebljena radi napada iz zasede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).