Ukleta kuća u Pečenogu: Pre Aleksandra tu se ubio i njegov deda, a u blizini se obesio i otac

G. Ćirović

10. 10. 2019. u 21:50

Kraljevčanin Aleksandar Todorović (26), koji je presudio sebi pošto je pokušao da ubije devojku, nastavio tragičnu tradiciju. Komšije ne mogu da pretpostave šta je izazvalo tragediju

Уклета кућа у Печеногу: Пре Александра ту се убио и његов деда, а у близини се обесио и отац

Aleksandar Todorović / Kuća u kojoj se dogodio zločin Foto G. Šljivić

Meštani sela Pečenog kod Kraljeva i dalje u neverici pričaju o tragediji koja se desila u noći između srede i četvrtka, kada je dvadesetšestogodišnji Kraljevčanin Aleksandar Todorović pokušao da u staroj kući svog pokojnog dede ubije Anđelu S. (23) iz obližnjeg sela Čukojevca, a potom je izvršio samoubistvo.

- Do jutros nisam čuo šta se desilo, a nisu ni ostale komšije. U toj kući niko nije živeo već duži niz godina, a Aleksandar i njegova majka koji žive u Kraljevu povremeno su dolazili, najviše na nekoliko sati - priča Zoran Petrović, meštanin sela Pečenog.


- Aleksandrov deda se u toj kući svojevremeno ubio iz puške, dok se njegov otac obesio u šumi nekoliko kilometara odavde. Tragična je to sudbina jedne porodice, a Aleksandra znam kao dobrog momka.

Aleksandar je, iz još neutvrđenih razloga, u prizemlju kuće nožem sedam puta svirepo ubo Anđelu, nanevši joj teške povrede u predelu vrata, grudi i trbuha. Nakon što je završen krvavi pir, Aleksandar se u istoj prostoriji obesio. Sa veoma teškim povredama, opasnim po život, devojka je sanitetskim vozilom, u svesnom stanju, prevezena u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu gde je ubrzo i operisana. Kako saznajemo u ovoj ustanovi, posle operacije, njene vitalne funkcije su stabilne i pod stalnim je nadzorom lekara.

Pretpostavlja se da su Aleksandar i Anđela u napuštenu i prilično zapuštenu kuću, bez struje, telefona i vode, došli sami u večernjim satima. Šta je prethodilo tragediji, za sada se, ipak, samo nagađa.

- I Aleksandar i njegov mlađi brat su retko dolazili u selo, najčešće su to činili zbog drva. Učinilo mi se da sam tokom noći čula sirene, ali sve do jutra nisam bila sigurna. Kada sam saznala šta se dogodilo, nisam mogla da verujem - kaže jedna komšinica, čija je kuća udaljena nekoliko stotina metara od mesta gde se dogodio krvavi pir. - Nisam baš dobro poznavala Aleksandra, ali je ostavljao utisak pristojnog mladića. Celo selo zna da se u toj kući ubio njegov deda, a da se otac obesio u šumi, ali ni najstariji meštani ne pamte da se u jednoj noći dogodio pokušaj ubistva i samomoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećna devojka je tokom noći nekako uspela da se javi policiji, dok ju je majka uzalud čekala da se vrati kući, pa je i ona zbog toga pozvala policiju. A, policajce koji su prvi stigli u Pečenog, na mesto gde se sve odigralo, sačekao je više nego jeziv prizor. I u četvrtak su se, nakon uviđaja, u sobi gde je pronađen obešen mladić i teško ranjena devojka, mogli videti krvavi tragovi na jastuku, podu i tepihu, kao i delimično na kauču.

- Ovo je mirno selo gde žive vredni i pošteni ljudi - u neverici dodaju meštani. - Zato nas je veoma i potreslo sve što se dogodilo tokom prethodne noći.

Tragovi krvi na nameštaju u kući u selu Pečenog

Istraga je još u toku, a kako saznajemo, Aleksandar do sada nije prijavljivan policiji za bilo kakav oblik nasilja.

DEVOJKA STABILNO

- DVADESETDVOGODIŠNjA devojka je u Opštu bolnicu "Studenica" dovezena u četvrtak ujutro, oko 3.30, u svesnom, ali teškom stanju, životno ugrožena sa najmanje sedam povreda po telu nanesenih najverovatnije nožem. Većina tih povreda je životno ugrožavajuća - kaže dr Zvonko Veselinović iz OB "Studenica" u Kraljevu. - Ekipa hitne pomoći je odlično reagovala na terenu i zbrinula povređenu. Devojka je potom operisana, i dalje je životno ugrožena, ali je stabilnog zdravstvenog stanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

BRATEE

11.10.2019. 09:32

Stavično...bez komentara je ova tragedija !!! Prokletstvo je to od nekoga stiglo i tog nesretnika !!!

РОБИА

11.10.2019. 22:36

Оваи што се назива господином ие луд. убиство и самоубиство назива породичним благом. Ние сав, гори од младог убице !