Sport

0

Crvena Zvezda pobedila Fenerbahče

Autor: JU

Izvor: Beta

Crvena Zvezda pobedila Fenerbahče

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lorenco Braun sa 13 poena, dok je dva manje ubacio Stratos Perperoglu.

U ekipi Fenerbahčea istakao se Nando de Kolo sa 19 poena, dok je Muhamed Ali postigao 13.

Utakmica pred oko 17.000 gledalaca u Beogradskoj areni bila je neizvesna od prvog minuta i nijedna ekipa nije uspela da odlepi.

Zvezda je tokom prvih 10 minuta uglavnom bila u prednosti, a ekipu Milana Tomića predvodili su Džejms Gist i Derik Braun, dok su s druge strane zapaženu ulogu imali Muhamed Ali i Nando De Kolo. Turski tim ipak posle prve četvrtine imao je minimalnu prednost.

Serijom 12:5 početkom druge četvrtine crveno-beli došli su do tada najveće prednosti od šest poena, ali je Fener ipak uspeo da se "vrati" i dođe na samo poen zaostatka (29:28).

I pored velkog broja grešaka u organizaciji napada Zvezde, domaćin je na poluvreme uspeo da ode sa pet poenda prednosti.

U istom ritmu Zvezda je nastavila i trećoj četvrtini, nekoliko puta dolazila je na korak od dvocifrene prednosti, ali je Fenerbahče uspevao da ostane u igri.

Na pet mnuta do kraja posle jedne sporne sudijske odluke, te kontre Fenerbahčea i trojke Alija, ekipa Željka Obradovića ponovo je uhvatio priključak - 53:51.

Usledio je tajm-aut Milana Tomića posle kog je Mohamed Faje pogodio za tri poena, te Ognjen Dobrić dobro odigrao u odbrani i poentirao za dva, pa su crveno-beli poveli sa 58:51.

Posle nekoliko nerealizovanih napada na obe strane, Zvezda je s linije za slobodna bacanja uspela prvi put na meču da dođe do dvocifrene prednosti na minut i 49 sekundi do kraja meča.

Meč u Beogradskoj areni praktično je bio rešen posle poena Lorenca Brauna, koji je crveno-bele odveo na maksimalnih 14 poena prednosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR