ORLOVI DO POBEDE SA IGRAČEM VIŠE: Aleksandar Mitrović u 90. minutu doneo Srbiji trijumf nad Paragvajem u Kruševcu (KURIR TV)
Foto: Starsport©

PRIJATELJSKI MEČ POD BAGDALOM

ORLOVI DO POBEDE SA IGRAČEM VIŠE: Aleksandar Mitrović u 90. minutu doneo Srbiji trijumf nad Paragvajem u Kruševcu (KURIR TV)

Fudbal -

Reprezentacija Srbije pobedila je Paragvaj 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici u Kruševcu.

Jedini gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

"Orlovi" su se namučili da slome otpor rivala, koji je gotovo celo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, a na kruju su u tome uspeli.

Srpski selektor Ljubiša Tumbaković "promešao" je karte za ovu priliku i šansu ukazao velikom broju igrača koji do sada nisu imali značajnu minutažu u dresu reprezentacije.

Ipak, najveće iznenađenje Tumbaković je napravio jer je kapitenu Aleksandru Kolarovu poverio ulogu štopera, umesto njegove prirodne pozicije levog beka.

Paragvajci su jače ušli u meč pod Bagdalom i u uvodnim minutima zadavali dosta problema srpskoj odbrani, ali su "orlovi" ubrzo ne samo uspostavili ravnotežu na terenu, već i preuzeli inicijativu.

Ipak, domaćin nikako nije uspevao da napravi šansu.

U tom periodu "orlovi" su najbliži golu bili u 25. minutu kada je Adem Ljajić pogodio prečku.

Kako su počeli, tako su i završili prvo poluvreme - Paragvajci su u finišu ponovo izvršili pritisak, uneli nemir u odbranu rivala, ali više od toga nisu mogli.

U 53. minutu gosti su ostali sa igračem manje, i to ne bilo kojim. Drugi žuti karton dobio je njihov najbolji fudbaler Migel Almiron.

Fudbaler Njukasla je bio u prilici, a posle duela sa Stefanom Mitrovićem je pao. Sudija Nejc Kajtazović je procenio da je Almiron simulirao, pa mu je pokazao žuti karton, a s obzirom na to da je jedan već dobio u prvom poluvremenu, automatski mu je Slovenac pokazao i crveni.

Međutim, "orlovi" ni sa igračem više nisu uspevali da stvore šansu. Istina,

Kada su već svi pomislili da će se meč završiti bez golova i pobednika, u 90. minutu Milan Rodić je centrirao sa leve strane, Aleksandar Mitrović je skočio i sa pet, šest metara glavom poslao loptu u mrežu.

Mitroviću je to već 29. gol u dresu reprezentacije!

"Orlovi" u ponedeljak u Viljnusu igraju sa Litvanijom meč kvalifikacija za EVRO 2020.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:0!

90. minut - GOOOLLL - 1:0 - ALEKSANDAR MITROVIĆ! Rodić je odlično centrirao sa leve strane, a Mitrović sjajno skočio i glavom poslao loptu u mrežu.

88. minut - Debi Rockova! Golman Vojvodine zamenio Rajkovića.

80. minut - I Gaćinović je dobio žuti karton.

77. minut - Dobar šut Ljajića, ali je Srbija dobila samo korner.

76. minut - Gudelj je šutirao preko gola.

74. minut - Slovenački arbitar se razmahao kartonima, sada je žuti pokazao Gonzalezu.

72. minut - Sudar Stefana Mitrovića i Leskana. Obojica su nastavila igru posle ukazane pomoći.

71. minut - Leskano menja Sanabriju.

67. minut - Trostruka izmena Tumbakovića - Rodić umesto Mladenovića, Gudelj umesto Maksimovića, a Milunović umesto Kolarova, koji je kapitensku traku predao Aleksandru Mitroviću.

foto: Starsport©

65. minut - Šansa za Mitrovića! Srpski napadač je preterao sa driblinzima u kaznenom prostoru, pa je njegov šut izblokiran.

62. minut - Maksimović je "požuteo" zbog povlačenja Sanabrije.

59. minut - Izmena kod gostiju, debitant Espinoza umesto Paredesa.

53. minut - CRVENI KARTON ZA ALMIRONA! Fudbaler Njukasla je bio u prilici, a posle duela sa Stefanom Mitrovićem je pao. Sudija Kajtazović je procenio da je Almiron simulirao, pa mu je pokazao žuti karton, a s obzirom na to da je jedan već dobio u prvom poluvremenu, automatski mu je Slovenac pokazao i crveni.

foto: Starsport©

51. minut - Žuti karton za Gomeza posle prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem.

48. minut - Šut Ljajića pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Tumbaković je izvršio tri izmene, ušli su Gobeljić i Lukić umesto Miletića i Milivojevića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0

45+1. minut - Gosti su tražili penal, tvrdeći da je lopta pogodila u ruku nekog od srpskih fudbalera. Umesto penala, sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena.

45. minut - Kolarov interveniše ispred gola i sprečava siguran pogodak! Riveros je napravio dar-mar uz gol-aut liniju, a onda želeo da proigra Sanabriju, ispred koga je reagovao srpski kapiten.

43. minut - PONIŠTEN GOL PARAGVAJA! Gomez je glavom poslao loptu u mrežu, ali je tome prethodio prekršaj Horhea nad Kolarovim, pa je sudija Nejc Kajtazović iz Slovenije poništio pogodak.

foto: Starsport©

42. minut - Žuti karton za Almirona.

42. minut - Odličan šut Almirona iz daljine, dobra intervencija Rajkovića.

40. minut - Dobra akcija "orlova", Radonjić i Ljajić su odigrali odličan dupli pas, ali je onda fudbaleru Marseja, kada je bio nadomak gola, pobegla lopta.

39. minut - Sada je i Miletić probio po desnoj strani, ali je njegov centaršut završio u rukama golmana Fernandeza.

29. minut - Sudar Rajkovića i Gomeza! Kapitenu Paragvaja je ukazana pomoć, pa je nastavio utakmicu.

28. minut - U jeku napada naše reprezentacije, usledila je kontra gostiju, Almiron je prošao po levom krilu i centrirao, ali je Gaćinović otklonio opasnost.

foto: Starsport©

25. minut - PREČKA! Šut Ljajića je bio snažan, ali ga je zaustavila prečka...

23. minut - Ponovo je Radonjić probio po desnoj strani, proigrao Ljajića, koji je odigrao na prvu, ali se nije razumeo sa Gaćinovićem. "Mirisalo" je na šansu, ali za sada ih još nema.

21. minut - Posle bolje igre gostiju u uvodu, "orlovi" su preuzeli inicijativu.

16. minut - Evo i napada domaćina po levoj strani, prodrao je i šutirao Mladenović, ali je golman Fernandez odbranio.

14. minut - Konačno su zapretili i "orlovi". Radonjić je prošao po desnoj strani, uz gol-aut liniju, i poslao loptu pred gol, ali je u poslednjem trenutku reagovao Alonso.

13. minut - Pod Bagdalom se ori: "Kosovo je Srbija".

foto: Starsport©

11. minut - Paragvajci za sada pokazuju veću želju da napadnu.

8. minut - Rajković je siguran posle udarca Riverosa iz daljine.

5. minut - Prvi opasan napad gostiju, ali posle centaršuta sa desne strane lopta je samo prošla kroz kazneni prostor, Sanabija je zakasnio...

1. minut - Utakmica je počela!

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

SASTAVI:

Srbija: Rajković - Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Gaćinović, Ljajić, Radonjić - A. Mitrović.

Rezerve: Dmitrović, Rockov, Gobeljić, Rodić, Gudelj, Lukić, Kostić, Milenković, Milunović, Pavlović.

Paragvaj: Fernandez - Rohas, Gomez, Alonso, Riveros - Paredes, Horhe, Viljasanti, Almiron - Sanabrija, Gonzales.

Klupa: Silva, Martinez, Piris, Balbuena, Sančez, Romero, Espinoza, Kaku, Samudio, Leskano, Romero.

Navijači pristižu, sada ih je već oko 5.000

Na tribinama stadiona "Mladost" oko tri - četiri hiljade gledalaca

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Selektor Ljubiša Tumbaković imao je mnogo kadrovskih problema, a i sam je napravio dosta izmena na spisku "orlova" u odnosu na prethodno okupljanje.

Duel sa gostima iz Južne Amerike treba da posluži Tumbakoviću kako bi testirao igrače za predstojeće izazove, ne samo za nastavak kvalifikacija za EVRO 2020, u kojima su šanse naše reprezentacije u domenu teorije, već za gotovo izvesno učešće u baražu u martu sledeće godine.

"Nastavljamo sa selektivnim procesom kako bismo se što bolje upoznali sa igračima koji nisu bili u prethodnom sazivu, ali i sa igračima koji su bili",

objasnio je Tumbaković.

U sklopu takvog razmišljanja, Tumbaković je promešao karte kada je pravio spisak za mečeve sa Paravgajem i Litvanijom, sa kojom se "orlovi" sastaju u ponedeljak u Viljnusu u okviru kvalifikacione Grupe B.

U odnosu na prethodnu reprezentativnu akciju među "orlovima" nema Antonija Rukavine, Darka Lazovića, Aleksandra Kataija, Luke Jovića, Matije Nastasića i Uroša Spajića, ali su se u nacionalni tim vratili Nemanja Miletić (Partizan), Nemanja Milunović, Aleksandar Rodić (Crvena zvezda) i Andrija Pavlović (APOEL), dok je golman Vojvodine Emil Rockov prvi put pozvan.

Tumbaković zbog povreda ne računa na Dušana Tadića, Sergej Milinković-Savića, Nikolu Maksimovića i Borisa Radunovića.

FSS je odlučio da se utakmica sa Paragvajem igra na stadionu "Mladosti", što će biti prvo gostovanje seniorske reprezentacije u Kruševcu još od 27. marta 2003, kada je tadašnja Srbija i Crna Gora izgubila prijateljski duel od Bugarske 1:2.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track