Najnovije vesti
Vesti Beograd
Počeo novi ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”. Vesić: Najuspešnija akcija u zemlji

Počeo novi ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”. Vesić: Najuspešnija akcija u zemlji

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas početku trinaestog ciklusa edukativne akcije JKP „Parking servis” pod nazivom „Đaci vas mole, usporite pored škole”, koja je predstavljena prvacima OŠ „Kralj Petar II Karađorđević”.

Đaci vas mole usporite pored škole Foto: Beoinfo / Promo
Đaci vas mole usporite pored škole

Događaju su prisustvovali i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktorka OŠ „Kralj Petar II Karađorđević” Biljana Lazarevski.

Goran Vesić na svečanosti
Foto: Beoinfo / Promo
Goran Vesić na svečanosti

Vesić je rekao da je ova akcija jedna od najlepših koju ima Grad Beograd i dodao da oko 17.000 prvaka u toku školske godine ima priliku da pogleda edukativnu predstavu, dobije fluorescentne prsluke i uči o osnovama ponašanja u saobraćaju.

– Mislim da u našoj zemlji, a u Beogradu sigurno nismo imali uspešniju akciju, kada je reč o bezbednosti dece u saobraćaju. Oko 200.000 dece za 13 godina je prošlo kroz ovu akciju, neka od te dece sada su na fakultetu, ali prva saznanja i praktičnu obuku o saobraćaju dobili su kroz ovu akciju – istakao je Vesić.

On je naveo da je ova akcija postala tradicionalna i zahvalio „Parking servisu” na tome što je svake godine organizuje.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je sala OŠ „Kralj Petar II Karađorđević” sredstvima Grada Beograda rekonstruisana prošle godine.

Andrija Čupković delio paketiće
Foto: Beoinfo / Promo
Andrija Čupković delio paketiće

– Uloženo je oko 30 miliona dinara u rekonstukciju, a nameštaj je kupio Grad Beograd. Škola postoji od 1932. godine, nikada nije menjala namenu, uvek je bila škola i to je jedna među starijim u Beogradu. Razgovarao sam sa direktorkom da u dvorištu škole uradimo nešto i trudićemo se da u ovoj, ali i u drugim školama obezbedimo bolje uslove. To su najvažnija mesta u kojima treba da imamo evropske uslove jer se tu obrazuju deca za život. Kakvo će biti obrazovanje govori nam kakvo će nam biti društvo u budućnosti – naglasio je Vesić.

Andrija Čupković je rekao da je ponosan na akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole” i naveo da su prvi đaci prvaci koji su slušali predavanja o saobraćaju sada aktivni vozači.

– Do sada je izvedeno oko 2.000 predstava i one su postale sinonim za bezbednost dece u saobraćaju. Ovo je potvrda uspešne saradnje „Parking servisa” sa Saobraćajnom policijom, čiji službenici vode računa o tome da beogradski đaci budu sigurni na putu od kuće do škole – naglasio je Čupković.