Vesti

0

Obradović (Dveri): Vlast glumi dijalog

Autor: AP

Izvor: Beta

Obradović (Dveri): Vlast glumi dijalog

Izvor: Foto: PrtScn

Izneo je da su lideri opozicionih stranaka u razgovorima sa OEBS-om ;ponovili da se zalažu za pregovore, ali da je sada kasno da se pred prolećne izbore nešto postigne, kao i da su potrebne garanicije da će najmanje devet meseci pre glasanja postojati fer uslovi za sve.

Obradović je dodao da je vlast, posle veoma negativnog izveštaja Evropske komisije, rešila da prividno ispuni neke od zahteva opozicije.

"Prva sesija razgovora sa evropskim izaslanicima je sada, druga će biti u novembru, treća u decembru, zaključci će biti predstavljeni krajem januara, a primena dogovorenog počeće krajem februara. Ako izbori budu u martu, biće ispunjen cilj da se potroši vreme do izbora, a da se ništa ne promeni", rekao je Obradović.

Dodao je da funkcioneri stranaka i pokreta okupljenih oko Saveza za Srbiju svakodnevno širom zemlje razgovaraju sa građanima i objašnjavaju da je bojkot jedini način da se dođe do slobodnih izbora, te da ovo nije samo bojkot izbora već bojkot "politike ludila i zla, nenormalnog parlamenta i neslobodnih medija".

Obradović je rekao da građani širom Srbije ne znaju ni da opozicija uopšte postoji, da su mediji potpuno zatvoreni za sve koji ne misle kao vlast, ali i da se sloboda medija uopšte više ne pominje kao tema pregovora.

"Vlast beži od te teme, jer kad bi se mediji makar malo oslobodili, rejting Aleksandra Vučića pao bi veoma brzo", smatra Obradović.

Kao još primer pritisaka na opoziciju, Obradović je naveo to što u danu kada su na račun Dveri uplaćena budžetska sredstva za redovan rad, bivši članovi Slobodan Dimović i Dragan Manić uspevaju da, kako je rekao, lažnim menicama sav taj novac skinu sa računa.

Dveri su se žalile nadležnima, ali one ne reaguju, rekao je Obradović i ocenio da je to "znak da iza bivših potkupljenih ili ucenjenih članova, stoji državni aparat"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR