');
Blic Biznis

RANIJE SU SE JELE MEKIKE "BEZ NIŠTA" Prvi Mekika fest u Srbiji spajaće nespojivo

Još jedan popularan niški doručak dobija svoj festival u Nišu, pa će od 11. do 13. oktobra u Parku Svetog Save svoje proizvode izložiti mekikari. Osim što će moći da degustiraju mekike i proizvode koji idu uz ovu hranu, posetioci će moći da prate i muzički program.

mekike3 1422531160 670x0 Foto: Privatna arhiva
mekike3 1422531160 670x0

Organizatori kažu da se mekike tradicionalno jedu prazne, ali da sada mušterije zahtevaju razne dodatke, pa će ponuda na festivalu biti raznolika, a posetioci će moći da probaju čak i hot-dog mekiku.

Pročitajte još

Organizatori najavljuju prisustvo desetak proizvođača mekika i krofni. Predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović kaže da ovaj festival nije bio planiran, ali su uspeli da ga organizuju u poslednji čas.

Planiraju da manifestacija postane niška tradicija, kao Dani bureka, a najavljuje da će već sledeće godine biti mnogo više učesnika.

Osim mekika, jogurta, kiselog mleka, piva i drugih jela i pića, na festivalu će biti i muzički program koji je planiran od 18 sati. Počinje programom za decu, zatim nastupaju folkloristi, a od 20:30 će di-džej puštati popularnu muziku.